Annonce: Jeg har lavet et samarbejde med Panetti, der sælger elektriske pizzaovne. Og i forbindelse med det samarbejde, har jeg udviklet en lækker pizzaopskrift på pizza med salsiccia og grønkålspesto. Smager så optur!
Den bedste opskrift på pizza med salsiccia
Hemmeligheden bag en god pizza er for mig at se den helt rigtige pizzabund. Der skal være smag i pizzabunden! Man skal altså gide at spise kanterne. Og så er bagningen af bunden jo altafgørende, og det er her, hvor den elektriske pizzaovn virkelig gør en forskel. Panettis pizzaovn bager nemlig pizzaen ved helt op til 500 grader og så har den en roterende bagesten, der sørger for jævn bagning. Resultatet er altså pizzaer, der får en bund, som den man køber hos et godt pizzaria, og så bare med endnu lækrere fyld.
For fyldet, som jeg har kommet på mine pizzaer, er, udover selvfølgelig at være af god kvalitet, én af mine yndlingskombinationer. Nemlig den italienske pølse salsiccia og så min egen hjemmelavede grønkålspesto. Mums, det smager godt. Tomatsaucen er også hjemmelavet og det er virkelig også en vigtig ting, hvis man vil opnå den der klassiske italienske pizzasmag, som man nærmest kun får i Italien.
Hvad kan en elektrisk pizzaovn?
Panetti Pizzetta Primo pizzzaovnen er en elektrisk pizzaovn, så du kan lave lækre, autentiske italienske pizzaer indenfor ved dit spisebord. Det er altså virkelig sjovt og hyggeligt, skule jeg hilse at sige. Du kan indstille temperaturen på ovnen, så den passer til lige præcis den type pizza, du godt kan lide at lave. Laver du en helt tynd pizzabund, er 500 grader helt perfekt og pizzaen er færdig på ingen tid. Jeg foretrækker at holde temperaturen på 400 grader, for det passer til lige præcis den bund, som jeg godt kan lide at lave. Tynd, men ikke helt papirstynd.
En elektrisk pizzaovn der er nem at betjene
Første gang, jeg skulle bruge pizzaovnen, var jeg faktisk virkelig overrasket over, hvor nemt det var, at komme i gang med at bage pizzaerne. Pizzaovnen skulle varme op i ca. 20 minutter, indstilles med få tryk og så var den klar! Og nu hvor jeg har brugt den en del gange, er det bare blevet nemmere og hurtigere, og nærmest ligesom at bruge min egen ovn.
Det smarte med Panettis pizzaovn er også, at den er transportabel, så kan den også tåle at stå udenfor en dejlig sommer eller forårsdag, hvor man gerne vil nyde sit måltid udenfor i det gode vejr.
Sådan laver du den bedste pizza med salsiccia i din elektriske pizzaovn
Jeg har testet Panettis pizzaovn en del gange og følgende råd er gode at huske, når du skal lave den perfekte pizza:
- Sørg for at bruge Tipo 00 mel til din pizzadej, det gør en verden til forskel
- Brug rigeligt med mel, når du skal rulle dejen ud og lægge den på pizzaspaden, samt når du skal slide pizzaen af spaden og ind i ovnen.
- Kom ikke for meget fyld på pizzaen. Det er vigtigt, og det er heller ikke nødvendigt, når bare de råvarer, du så bruger, er i top. Og så smager pizzabunden også bare så godt i sig selv, at pizzaen ikke behøves at blive overfyldt. Det er i øvrigt min egen flittigt brugte pizzadej opskrift, jeg bruger. Jeg bruger aldrig andre end denne!
- 2,5 dl vand
- 20 g gær
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 375-400 g Tipo 00 hvedemel
- 1 bananskalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk italienske krydderier
- 1/4 tsk groft salt
- 1 ds hakkede tomater
- 150 g salsiccia
- 200 g revet mozzarella
- 1 frisk mozzarella
- 50 g ribbet, skyllet grønkål
- 25 g mandler eller usaltede cashewnødder
- 2 spsk fintrevet parmesan
- 1/2 fed hvidløg
- 1 tsk æblecidereddike
- 1 tsk sambal olek
- 1/4 tsk groft salt
- 1/2 dl olivenolie
Rør gæren ud i vandet i en stor skål.
Tilsæt olivenolie og salt og rør melet i lidt ad gangen.
Når dejen begynder at blive hård at røre rundt, hældes den ud på bordet og æltes godt. Tilsæt hele tiden mere mel efter behov. Men gem lidt til dejen skal rulles ud senere.
Når dejen ikke længere hænger fast på bordet og kan rulles mellem hænderne uden at hænge fast, lægges den i en skål med lidt mel i bunden (så den er nem at få ud efter hævning).
Lad dejen hæve under et fugtigt viskestykke i en 1 time.
Når dejen er hævet færdig vendes den ud på bordet og deles i 8 mindre stykker.
Hak løg og hvidløg fint.
Steg det gyldent i olivenolie.
Tilsæt krydderier og steg med.
Kom tomat i og salt og lad det simre i ca. 10 minutter.
Blend tomatsaucen lind med en stavblender og sæt til side til senere.
Kom alle ingredienser til pestoen i en foodprocessor eller minihakker og blend til en grov pesto.
Klem farsen ud af salsiccia pølserne og steg små stykker af farsen sprødt på en tør pande.
Rul pizzabundene ud på et meldrysset bord.
Smør et tyndt lag tomatsauce på den første pizza.
Drys med lidt revet mozzarella og små tern af frisk mozzarella.
Fordel små stykker stegt salsiccia på pizzaen.
Kom pizzaen i ovnen ved 400 grader og bag den i 1-2 minutter.
Kom grønkålspesto på den bagte pizza og nyd med det samme.
Fortsæt på samme måde med de resterende pizzaer.