Jeg lavede denne her polenta opskrift med bagte gulerødder og gedeost til aftensmaden i går, og det var virkelig dejligt at prøve noget helt nyt. For jeg har ikke selv prøvet at lave polenta før, og det er jo faktisk super nemt.
Eller det vil sige, jeg måtte lige lave to portioner, for den første gang fulgte jeg opskriften på pakken, og det gik ikke særligt godt. Så måtte selv prøve mig frem og lave lidt research indtil den sad lige i skabet.
Den polenta jeg har købt er biodynamisk og købt i Tyskland i Biomarkt. Er så kæmpe fan af biodynamiske fødevarer, så hver gang jeg spotter en ny vare med Demeter mærket (som er det officielle stempel for biodynamiske varer) skal jeg selvfølgelig have det med hjem.
Lækker polenta opskrift med bagte gulerødder og timian. Denne her ret skal nok imponere.
- 100 gr. polenta
- 5 dl. vand
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- 1 dl. sødmælk
- 10 gr. smør
- Friskkværnet peber
- Citronsaft
- 400 gr. gulerødder
- Olivenolie
- Tørret timian
- Frisk gedeost
- Start med at forberede gulerødderne.
- Skær dem i mellemstore stykker, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olivenolie over samt tørret timian og en smule salt. Bag gulerødderne ved 200 gr. i ca. 20 minutter, så de er møre, men stadig har et godt bid.
- Når gulerødderne sættes i ovnen, koges vandet til polentaen. Kom polentaen i det kogende vand, tilsat 1 spsk. olivenolie og salt, og skru helt ned til lav varme.
- Lad polentaen småsimre i ca. 15-20 minutter, og husk at røre undervejs, så det ikke brænder på.
- Når polentaen er færdig tilsættes 1 dl. sødmælk eller mere, hvis du ønsker en mere lind konsistens. Tilsæt smør og smag til med salt, peber og citronsaft.
- Anret polentaen med det samme. Læg polenta på alle tallerkner, fordel ovnbagte timian-gulerødder over, og drys til sidst med masser af frisk gedeost. Dryp til allersidst olivenolie over.
Polenta opskrift – perfekt til aftensmaden
Denne her polenta opskrift kan sagtens fungere som en vegetarisk hovedret, men også fint som tilbehør til f.eks. fisk. Jeg tilføjede faktisk lidt pesto til retten, da vi spiste den, og det kan virkelig anbefales!
Polenta smager ikke af så meget i sig selv. Så det er vigtigt, at det smages godt til med salt, peber, citronsaft. Og så skal man ikke skære ned på olivenolien og helst heller ikke smør, da det også er med til at give en dejlig smag, og ikke mindst gøre det endnu mere cremet, hvilket vi jo godt kan lide ik’?
Den fine kasserolle som jeg har brugt er fra Eva Solos nye serie Nordic Kitchen, som kan fås hos KitchenOne.dk
Sponsoreret indlæg i samarbejde med KitchenOne.dk