De her quesadillas med kylling smager simpelthen så optur. Perfekt stegt økologisk kylling, smeltet ost, hjemmelavet pesto med ramsløg og så lynsyltede rødløg og æble. Det hele går bare op i en højere enighed.
SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Opskriften har jeg udviklet til gedeosten.dk og benspændet var at finde på noget med kylling og gedeost. Og da jeg elsker en varm sprød quesadilla, ja så var det ikke svært at bestemme at netop de to ingredienser skulle i sådan én.
Ramsløgspesto og syltede sager i mine quesadillas med kylling
Udover kylling og gedeost, så har jeg fyldt de her quesadillas med en hjemmelavet ramsløgspesto, da det stadig bugner af ramsløg i skoven ved siden af, hvor jeg bor. Har du ikke ramsløg i nærheden, så byt bare pestoen ud med denne her basilikumspesto eller min persillepesto. Det smager mindst lige så godt! Men har du til gengæld ramsløg i nærheden så ud og pluk! Om lidt er sæsonen forbi og så er det slut med den fantastiske smagsgiver.
Og så har jeg syltet rødløg og æble, som giver det der sød-syrlige modspil til den fede ost og pestoen. Det tager seriøst to minutter at mikse sådan en gang lynsyltede sager sammen, og de bliver kun bedre af at stå i lagen til dagen efter.
Flere quesadilla opskrifter!
Jeg har efterhånden en del opskrifter på quesadillas liggende på bloggen. Så lad mig da lige linke til nogle af dem. De er geniale til en hurtig aftensmad og lækker frokost, og de er tilmed super nemme også at gøre børnevenlige med alle børnenes yndlingsingredienser. Og bemærk lige den sidste opskrift, quesadillas i vaffeljern, det må være fra min lidt mere eksperimenterende bloggertid ; ) Men sjov idé nu alligevel.
- Quesadilla med kylling, mango og avocado
- Quesadillas med ost, pesto og spejlæg
- Quesadillas med brie, spinat og solbær
- Quesadillas med blå ost og æblekompot
- Quesadillas i vaffeljern
- 40 g ramsløg
- 60 g bredbladet persille
- 40 g parmesan, fra helt stykke
- 40 g mandler
- 2 tsk citronsaft
- 1/2 tsk salt
- Ca. 1 1/4 dl olivenolie
- 2 rødløg
- 1/2 æble
- 3 spsk æblecidereddike
- 1 spsk agavesirup
- 2 kyllingebryst
- Olivenolie til stegning
- 1 tsk tørret timian
- Flagesalt
- 8 tortillas
- 1 Soignon økologisk gederulle
- 2 håndfulde frisk babyspinat
- 2 tsk smør til stegning
Skyl ramsløg og persille godt og lad det dryppe af på et rent viskestykke.
Kom ramsløg og persille i en minihakker eller blender.
Kom parmesan brækket i mindre stykker, mandler, citronsaft, salt og olivenolie i og blend indtil pestoen er helt fin. Brug evt. en spatel undervejs til at skubbe pestoen ned langs siderne. Sæt til side til senere.
Pil rødløgene og skær dem i skiver.
Skær æblet i tynde skiver og læg dem sammen med rødløgene i en skål.
Rør æblecidereddike sammen med agavesirup og hæld det over løg og æble. Lad det stå at trække, mens tortillaerne samles.
Sæt ovnen på 200 grader.
Steg kyllingebrysterne på en varm pande med olivenolie. Drys 1/2 tsk tørret timian på hver side. Steg brysterne til de lige netop er gennemstegt.
Læg skiver af gederulle af ca. af 1 cm's tykkelse på en bageplade med bagepapir. Bag i forvarmet ovn i 5 minutter til osten er blevet blød.
Smør 4 tortillas med ca. 1 spsk ramsløgspesto.
Skær kyllingebrysterne i skiver og læg dem oven på pestoen.
Placér de varme skiver gedeost på tortillaerne.
Læg syltet rødløg og æble på.
Afslut med lidt frisk babyspinat og læg til sidst en tortilla over hver.
Varm en pande op med lidt smør og steg quesadillaerne en ad gangen på begge sider til de får en fin gylden farve. Skær quesadillaerne over i kvarte og servér med det samme.