Ingredienser (2 pers.)
1 dl. quinoa
3-4 dl. grøntsagsbouillon
1/2 løg
2 fed hvidløg
250 gr. cherrytomater
1 spsk. balsamico
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
Salt
Friskkværnet peber
3-4 spsk. kakaopesto (kan købes på deres webshop eller i butikken i København)
Tilberedning
Læg de hele cherrytomater i et ovnfast fad og vend dem med 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. balsamico. Drys med salt og peber, og sæt fadet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Skyl quinoaen grundigt og hæld vandet fra. Snit løg og hvidløg fint, og steg det i 1 spsk. olivenolie i en høj pande. Tilsæt quinoaen og lad det stege en smule sammen med løgene. Tilsæt herefter æblecidereddike, og lad det absorbere. Tilsæt derefter en smule bouillon, og lad det stege ved høj varme, indtil bouillonen er optaget, og tilsæt derefter lidt mere bouillon. Sådan fortsætter man, indtil quinoaen er færdigkogt (samme fremgangsmåde som med en klassisk risotto). Vend de bagte cherrytomater i den færdige quinoa risotto sammen med en lille smule af den tiloversblevne balsamicolage. Anret quinoa risottoen på tallerkner og pynt med kakaopestoen.
2 kommentarer
Wow! Den risotto var virkelig god 🙂 Jeg lavede kakaopestoen selv og serverede en svinemørbrad til fyldt med basilikum og en smule ricotta og smurt ind i lidt olivenolie, balsamico, salt og peber. Det var det perfekte måltid, og manden brokkede sig for én gang skyld ikke over at spise quinoa 😉
Hej Rubek. Fantastisk, det er jeg glad for at høre, og det lyder super skønt med en lækker svinemørbrad til.
Kærlig hilsen
Julie Karla