Har du prøvet quinoagrød? I går brugte jeg lidt længere tid på at lave morgenmad, end jeg plejer, men det var lørdag og jeg havde god tid. Jeg havde ikke prøvet at lave quinoagrød før, men det blev super godt, og klart noget, som jeg vil lave igen en anden dag. Jeg lavede en stor portion æblemos til, som jeg vil bruge de næste par dage ovenpå min yoghurt, havregrød eller ostemad, da det er noget af det bedste jeg ved. I det hele taget er jeg ret glad for at lave frugtgrød eller kompot ud af lidt kedelig eller overmoden frugt, for det smager simpelthen så dejligt, og kan bruges til alt muligt forskelligt. Derudover behøver man heller ikke at tilsætte ekstra sukker, da frugterne er søde og saftige nok i sig selv, så det er jo også et plus hvis du skal lave quinoagrød.
Se også opskriften på denne nemme quinoagrød med quinoaflager.
Opskrift på quinoagrød
Quinoagrød med æblemos, skyr og honningristet müsli
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Når morgenmaden skal være ekstra lækker, så skulle du måske kaste dig ud i en Quinoagrød med æblemos, skyr og honningristet müsli
Ret:
Morgenmad
Køkken:
dansk
Antal: 2
Ingredienser
- 1 dl. quinoa
- 2 dl. mælk
- ½ tsk. ren vaniljepulver Urtekram
- 2 spsk. skyr
- 25 gr. müsli
- 1 tsk. honning
Æblemos til hele ugen
- 5 æbler
- 1-2 spsk. vand
- Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i små stykker.
- Hæld æblerne over i en gryde med lidt vand og vaniljekorn.
- Kog æblerne til en grov mos og lad den køle af.
- Rist müslien sprød på en tør pande med honning, og lad også den køle af.
- Skyl quinoaen grundigt og kom quinoaen i en gryde med mælk og vaniljepulver, og kog det i ca. 15 minutter, indtil quinoaen er kogt færdig og mælken er optaget.
- Anret quinoagrøden med æblemos, skyr og müsli og nyd din quinoagrød
1 kommentar
Super opskrift!