Denne her opskrift på råkost med fennikel er også fra tiden før bettemanden kom til. Op til hans fødsel (som jo kom lige en lille måned for tidlig), fik jeg virkelig lavet nogle opskrifter. Det nyder jeg godt af nu i forhold til bloggen, da der ikke er særlig meget tid til at udvikle opskrifter og i det hele taget bare lave mad.
Men jeg kan klart mærke, at der bliver mere og mere tid og ikke mindst overskud hos moren til at lave mad i takt med, at der så småt kommer lidt rutine over hverdagen. Nord er også blevet rigtig god til at ligge på legetæppet selv eller på et tæppe ude i køkkenet, hvor han kan følge med i, hvad mor laver. Han tager også nogle lidt mere faste og længere lure, så der er også noget tid til at lave lidt praktiske ting, som f.eks. at lave mad!
Nem råkost med fennikel og en hurtig sennepsdressing
Denne her råkost er hurtig og nem at lave, og én jeg helt sikkert kommer til at kaste mig over snart igen, da den ikke kræver den store forberedelse.
Jeg har blandet gulerødderne med fennikel for at give salaten et lille twist. Ofte blander jeg egentlig gulerod med hvidkål, når jeg laver råkost, men fennikel er med til at gøre råkosten bare en lille smule sjovere. Og så smager jeg salaten til med en nem sennepsdressing. Kan helt klart anbefale denne her råkost som tilbehør til boller i karry, og sammen med frikadeller er det også skønt.
Råkost med fennikel er et sjovt og anderledes tilbehør til en masse retter
- 3 store gulerødder
- Ca. 100 gr. fennikel
- 1 æble
- Rosiner
- Citronsaft
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. vand
- 1 tsk. dijon sennep
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. æblecidereddike
- Riv gulerødder og fennikel på et rivejern eller i en foodprocessor.
- Skær æblet i små tern, vend dem i citronsaft og bland dem sammen med gulerødder og fennikel.
- Kom olivenolie i et patentglas med låg sammen med vand, dijon sennep, honning og æblecidereddike. Ryst glasset, indtil dressingen er blandet godt sammen.
- Anret salaten på et fad eller i en skål. Hæld dressingen over og pynt til sidst med rosiner og eventuelt også let ristede mandler. Det havde jeg bare ikke lige ved hånden, men smager helt sikkert super godt.