Hvis der er noget, der har fået mine to små drenge helt op at køre disse dage, så er det, når jeg har lavet denne her rabarber koldskål til dem. De ELSKER det, og det gør jeg sjovt nok også! Det er sommermad, når det er bedst. Og selvom det lige nu står ned i stænger udenfor, ja så kommer der forhåbentlig mange mange sommerdage, hvor det er totalt oplagt at servere denne her rabarber koldskål.
Rabarber koldskål med vanilje-rabarberpuré
Jeg har lavet en ret klassisk koldskål på tykmælk og så har jeg lavet en skøøøøn rabarberpuré, som jeg så vender sammen med koldskålen. Og ikke nok med det, så serverer jeg også en eller to gode skefulde rabarberpuré i hver portion ved servering. Det smager så godt.
Rabarberpureen er helt vanvittig. Med lækre økologiske rabarber og så en hel vaniljestang. Og udover at bruge kornene fra hele stangen, ja så kommer jeg også stangen i og lader den koge med sammen med rabarberne. For der sidder altså rigtig meget smag i stangen. Så den skal man sørme ikke kassere, før den har fået lov til at koge med. Så skal den selvfølgelig kasseres, når pureen skal blendes. For ellers bliver pureen nok ikke så køn.
Rabarber i ødegården
Vi har plantet rabarber i ødegården i Sverige, og jeg glæder mig altså virkelig meget til at se, hvordan det står til med dem deroppe. Sidste gang vi var der, lavede jeg denne her syndige og helt fantastiske rabarbertærte opskrift med karamellåg med rabarber fra naboen, men hvis mine rabarber er klar til at blive plukket, bliver det helt klart denne her koldskål, der kommer på menuen!
Og så har jeg selvfølgelig også planer om, at der også skal laves en jordbær koldskål senere på sommeren, når de danske økologiske jordbær virkelig er på sit højeste.
- 350 g rabarber
- 120 g sukker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang
- 3 æggeblommer
- 60 g sukker
- 2 spsk citronsaft
- 1 l tykmælk
- 1,5 dl af den færdige rabarberpure
Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med vand. Skrab vaniljekornene ud af stangen og kom korn og stang i gryden sammen med sukker.
Bring gryden i kog og lad rabarberne simre under låg i ca. 10 minutter til det er blevet til en grov mos.
Tag vaniljestængerne fra og blend til en pure og kom pureen på køl eller afkøl den hurtigere i fryseren.
Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med sukkeret.
Rør tykmælk, citronsaft og 1,5 dl kold rabarberpure i æggeblommeblandingen.
Smag til og server koldskålen med det resterede rabarberpure.