Jeg er altså ikke færdig med at lave opskrifter med rabarber i år. Derfor kommer der selvfølgelig også en opskrift på rabarbermuffins. Og her er det muffins med rabarber, kokos og hvid chokolade. Match made in heaven. Den meget søde muffin med kokos og chokolade har så godt selskab af den meget syrlige rabarber.
Rabarbermuffins baseret på min go-to opskrift
Jeg har taget udgangspunkt i en af mine yndlingsopskrifter på muffins, nemlig mine brombærmuffins med kokos og kardemomme. For de holder bare altid. Og så tænker du måske, når du ser på billederne, at den der chokolade ikke ser særligt meget ud som hvid chokolade. Men det er det altså. Det er blot en hvid chokolade med kokospalmesukker, som jo er mørkt, og derfor den skønne lysebrune farve. Men altså du bruger bare almindelig god hvid chokolade, det er mindst lige så godt.
Virkelig nemme muffins
Jeg synes virkelig, at de her muffins er så nemme at lave. De tager seriøst kun 10 minutter at mikse sammen og så ca. 20 minutter i ovnen. Så har du ligesom jeg altid rabarber i huset, når det er sæson, så kan du drønhurtigt lige mikse de her skønne muffins sammen.
Eller du kan jo også kaste dig over nogle af de mange andre opskrifter med rabarber, som jeg efterhånden har her på bloggen. Jeg linker lige til nogle af dem her:
- Rabarbertærteopskrift med knasende sprødt
- Rabarberkompot med citron og vanilje
- Koldskål med rabarber og skum
Og så husk endelig her til sidst, at du også kan følge med i mine madeventyr blandt med en masse rabarber for tiden ovre på min instagramprofil. Du finder mig lige her @juliekarladk. Og smid endelig også en kommentar her på bloggen, hvis du laver nogle af mine opskrifter. Det er netop dét, der gør det sjovt at blogge, når jeg får respons fra jer dejlige læsere tilbage!
- 3 æg
- 125 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 50 g kokosmel
- 125 g blødt smør
- 75 g rabarber i små stykker
- 50 g hvide chokoladeknapper (jeg brugte hvid chokolade med mørkt kokosplamesukker, men blot brug almindeligt, hvis det ikke er til at finde)
Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.
Pisk æg og sukker sammen i en skål i et minuts tid til det bliver lyst og luftigt.
Bland hvedemel sammen med bagepulver og kokos.
Pisk mel og blødt smør i æggeblandingen og rør godt rundt til en jævn og glat kagedej.
Vend til sidst rabarber og chokoladeknapper i med en spatel og rør rundt.
Kom dejen i muffinsforme ved hjælp af 2 spiseskeer og sæt på en bageplade. Bag muffins i ovnen i ca. 20 minutter.