Jeg kan faktisk slet ikke få armene ned over denne her rabarbertærte opskrift, som jeg nu har lavet tre gange den seneste uge! Dels selvfølgelig for at teste, så den sad lige i skabet, men faktisk allermest bare for at kunne lave den igen! Forestil jer en skøn syrlig sød rabarberkompot i bunden, der så er dækket af det bedste karmelagtige havregryns-smør-sirupslåg, der ovenikøbet er sprødt. Det er denne her tærte, jeg taler om!
Min yndlings rabarbertærte – forhåbentlig snart med hjemmedyrkede rabarber
Jeg har plantet en masse rabarber i haven i vores hus i Sverige. Så jeg håber, jeg snart kan lave denne her opskrift med hjemmedyrkede rabarber. Men hey, er der nogen der ved, om det er okay at høste rabarberne samme år, man har plantet? Er lidt i tvivl om det.
Om ikke andet så fik jeg en ordentlig bunke rabarber af vores søde svenske naboer sidste weekend, og de ligger i fryseren deroppe og venter, så jeg kan lave endnu en rabarbertærte i denne weekend, hvor vi drager mod Sverige igen igen ; )
Gode råd til en succesfuld rabarbertærte opskrift
- Lad den færdigbagte tærte stå lidt, gerne en halv til en hel times tid, for så får toppingen lige lov til at sætte sig og blive dejligt sprød. Og tærten er bedst at servere, når den lige er lidt lun men heller ikke for varm.
- Servér tærten med en syrlig creme friache eller flødeskum rørt med lidt creme fraiche eller græsk yoghurt. Vaniljeis kan også være fint, dog synes jeg personligt det bliver lidt for sødt.
- Jeg har bare lavet opskriften kun med rabarber og uden tilsatte smage, men det kunne også være lækkert at tilføje friskstødt kardemomme eller vanilje. Ligesom fintrevet citronskal eller appelsinskal også kunne være lækkert.
En rigtig fin værtindegave idé
Jeg kom til at tænke på, at en rigtig fin idé kunne være at give et glas med de tørre ingredienser i gave sammen med et bundt danske rabarber og en opskrift hængende omkring. Fx som en værtindegave. Kunne det ikke bare være fint?! Jeg har i hvert fald tænkt mig at gøre det, næste gang jeg skal afsted til noget, der kræver en lille spiselig gave.
- 400 g rabarber
- 3 spsk sukker
- 180 g sukker
- 120 g grovvalsede havregryn
- 100 g hvedemel
- 0,5 tsk bagepulver
- 150 g smør
- 0,5 dl sirup
- 0,5 dl piskefløde
Sæt ovnen på 175 g alm ovn.
Rens rabarberne og skær dem ud i stykker.
Kom dem i et lille ovnfast fad og vend rabarberne med sukker.
Rør de tørre ingredienser sammen.
Varm smør, sirup og fløde op på en pande og lad det smelte sammen.
Tilsæt de tørre ingredienser og rør det godt sammen. Rør rundt indtil det bobler en smule og tag det af varmen.
Hæld karamelblandingen over rabarberne og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter. Lad tærten køle af en halv times tid, så låget bliver sprødt og tærten kan serveres lun.