Opskriften på rødbedehummus er virkelig god og giver en super smuk ret. Som jeg lovede i mit forrige indlæg, så kommer der her min egen opskrift på rødbedehummus. Opskriften er meget simpel. Det er egentlig bare min grundopskrift på den klassiske hummus, hvor jeg så har tilføjet lidt kogt rødbede.
Jeg brugte ca. 2 mellemstore rødbeder til denne portion. Rødbederne kogte jeg møre med skræl på, og skyllede dem derefter i iskoldt vand, hvorefter jeg ganske let kunne pille skrællet af. Derefter skar jeg rødbederne i mindre stykker og blendede dem sammen med min hummus i foodprocessoren.
Min rødbedehummus går helt perfekt sammen med frikadeller, i en sandwich eller sammen med en tærte, men kan sådan set bruges til hvad som helst og så er den simpelthen bare så flot i farven! Glæd dig til at servere rødbedehummus. Den er helt sikkert et hit!
Opskrift på rødbedehummus
- 250 gr. kikærter
- 1-2 spsk. tahin
- 2 hvidløg
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. spidskommen
- Saft af en citron
- Ca. 1 5 dl. olivenolie
- Ca. 0 5 dl. vand
- Salt
- Frisk persille
- Sæt kikærterne i blød natten over.
- Dagen efter koges kikærterne i nyt vand i ca. 1. time til de er helt møre.
- Lad dem køle helt af, hvorefter de hældes i en foodprocessor eller en blender (jeg vil dog klart anbefale førstnævnte).
- Hæld alle de øvrige ingredienser i foodprocessoren, og blend hummussen indtil den får den rette konsistens.
- Jeg kan godt lide, at konsistensen er lidt grov, men ønskes en finere og mere lind hummus, hælder man bare lidt mere olie i.
- Drys lidt frisk persille og lidt ekstra olivenolie over og server den gerne sammen med et godt rustikt brød.
2 kommentarer
Hej Julie Karla,
Super skøn blog du har lavet med virkelige gode og inspirerende opskrifter!
Første gang jeg ser den, men bestemt ikke sidste gang 🙂
Jeg så lige en lille fejl der er sneget sig ind.
Jeg tror det er opskriften på alm. humus der står under “ingredienser” ved rødbede humus!
Jeg finder nok ud af at lave den alligevel, men tænker du gerne lige vil vide det!
De bedste mad- hilsner,
Vibeke
Hej Vibeke, Tusind tak! Ej, hvor underligt. Undersøger lige hvad der er sket her. Men i hvert fald så er opskriften god nok, og så var det vist bare, at jeg blendede en mellemstor kogt rødbede sammen med.