Så har jeg igen brugt de skønne vilde blåbær fra Sverige i denne her nye opskrift med ricotta ost, pistacienødder og agavesirup på lækkert ristet surdejsbrød. Det er de blåbær, jeg skrev om i mit forrige indlæg med en nem blåbærtærte opskrift, og som er guld værd at have liggende i fryseren, når man skal finde på nye opskrifter til bloggen.
Ricotta ost og blåbær – det perfekte match
Det er faktisk ikke første gang, at jeg matcher ricotta ost med blåbær. For maaaange år siden, i bloggens første levetid, lavede jeg denne opskrift på bruschetta med ricotta, blåbær og kanelsmør. En opskrift, der stadig holder, selvom billederne godt kunne trænge til en make over! På den anden side er der dog også noget fedt i at se, hvordan min fotostil har udviklet sig over årene, sådan sort på hvidt.
En anden opskrift, der holder 100, er min opskrift på en lækker havregrød med ricotta og blåbær. Uha, den er altså bare god, og én jeg da vist lige snart skal lave igen! Her får de to ingredienser perfekt selskab af citron, som virkelig runder det hele af, og det kunne man også sagtens tilføje til denne her opskrift. Lidt revet citronskal på toppen af de ristede stykker brød her, ville også bare se så fint ud! Og selvfølgelig smager super godt.
Lækre toasts med ricotta og blåbær. Helt perfekt til morgenbordet eller som en lækker eftermiddagssnack.
- 4 skiver ristet surdejsbrød
- 4 spsk ricotta ost
- 2 håndfulde blåbær
- 1 håndfuld usaltede pistacienødder
- agavesirup
- frisk mynte til pynt
Smør ricotta på de risted stykker brød
Kom blåbær ovenpå og drys med grofthakkede pistacienødder
Dryp agavesirup over og pynt med mynte
Servér de lækre sprøde toasts med det samme og nyd!