Her kommer en ret aromatisk og lidt asiatisk inspireret rissalat med mango og avocado. Risene er fuldkornsris, så man får lidt ekstra fibre, og så har jeg lige hældt lidt ingefærdressing over salaten.
Jeg lavede den egentlig for noget tid siden, men nogle gange får jeg lavet så mange opskrifter, at jeg faktisk glemmer helt at poste dem. Et luksusproblem, det ved jeg godt. Men nu er den da på.
Det er faktisk så lang tid siden, jeg lavede den, at jeg ikke helt kan huske, hvad jeg spiste til. Men forestil jer en en lækker frisk tuntatar eller skøn ceviche sammen med denne her rissalat? Det ku’ jeg i hvertfald godt spise nu her til frokost!
- 1 dl. sorte fuldkornsris
- 2 dl. vand
- 150 gr. mango i tern
- 1/2 udstenet agurk
- 1 moden avocado
- 2 spsk. saltede peanuts
- 1 håndfuld frisk koriander
- Dressing:
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. æblejuice
- 1 tsk. agavesirup eller akaciehonning
- 1/2 tsk. friskrevet ingefær
- Kog risene under låg, indtil al vandet er absorberet, og lad dem køle af.
- Udsten agurken og skær den i små stykker.
- Skær mangoen i små stykker og skær avocadoen i skiver.
- Fordel den sorte ris på et fad. Fordel mango, agurk og avocado ovenpå og drys med peanuts og masser af frisk koriander.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten ved servering.
Her til sidst vil jeg også gerne lige vise jer et billede af min lille, beskedne altanhave. Vi har langt om længe fået en altan, der hvor vi bor, og jeg tøver ikke, når jeg siger, at det har øget vores livskvalitet. Ikke mindst fordi jeg nu har mulighed for at gå blot fire skridt for at plukke de skønneste, økologiske krydderurter. Det gør bare madlavningen meget nemmere og meget mere smagfuld.
Jeg er også så træt af, at mine krydderuter gang på gang må lade livet i mit køkkenvindue. Jeg skal altid have friske krydderurter i nærheden, da det bare gøre hele forskellen ved et måltid, men synes det er lidt spild af penge, hvis jeg aldrig når at bruge dem, før de visner.
Men nu er det anderledes. På min altan får de den sol, skygge og vand, de har brug for, og jeg har fået mig en ekstra hobby! Lige nu har jeg mynte, citronmelisse, salvie, persille, purløg, rød skovsyre, timian, estragon og koriander, som jeg bl.a. har brugt til denne her rissalat.
Jeg har også dyrket radiser, og Mikkel og jeg kunne ikke dy os for at prøvesmage én, der slet ikke var færdig, men vi måtte bare lige se, hvordan den smagte. Og mums… sprængfyldt med smag! Der er bare ikke noget bedre end at dyrke noget selv. Måske er det derfor, at jeg er så vild med at dyrke spirer. En dejlig følelse af at fylde sig med vitaminer, som man selv har bidraget til.
På tapetet er der masser af nye spændende krydderurter og grøntsager, så jeg glæder mig til at gøre altanen endnu mere grøn! Men hvad dyrker du på din altan eller i din have? Giv endelig nogle tips til én, der først nu for alvor har fået grønne fingre.
7 kommentarer
Thanks Anna!
Flot salat med de sorte ris 🙂
Sund og lækker. Jeg har aldrig smagt sorte ris, så det skal prøves 🙂
Aften hilsner.
Tak Maria, Ja, de sorte ris pynter så fint, og de smager super godt, så gi’ det endelig et forsøg : )
Den der tuntatar, du snakker om, kunne jeg godt tænke mig en opskrift på 😀
Hihi ja, den er også på min to-do liste : )
Tak for nogle dejlige og inspirerende opskrifter – og for mig mange gange anderledes fra det jeg er vant til 😉
Må jeg spørge, hvor du har købt det fine stativ (opsats) til dine krydderurter på altanen??
De bedste og mest solrige hilsner
Tina
Selv tak Tina! Det er jeg glad for at høre. Det har jeg købt i Ikea til under 300 kr., tror jeg nok. Det er super smart, og meget plads besparende!