De her ristede kikærter og blomkål er mit yndlingstilbehør til en masse retter, som for eksempel boller i karry, eller forskellige varianter af kylling. De er væsenligt sundere end hvide ris og smager titusind gange bedre, hvis jeg selv skal sige det. Og så er de her ristede kikærter ikke mindst nemme og hurtige at lave.
Ristede kikærter er perfekte til frokosten dagen efter
Jeg havde en rest tilovers fra middagen i går, så jeg spiser faktisk salaten lige nu her til frokost sammen med to halve æg, og det smager skønt! Så lav en dobbelt portion, og du har til frokosten et par dage. Så er det bare at tage lidt stegt kylling med eller avocado og hytteost for vegetarudgaven, og så kører det!
Ristede kikærter med blomkål
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Super lækre ristede kikærter med dejlig blomkål. Det skal nok blive en ny hverdagsfavorit
Ret:
Salat, Tilbehør
Køkken:
Indisk, internationalt
Antal: 3 personer
Ingredienser
- 400 gr små blomkålsbuketter
- 240 gr færdigkogte kikærter Jeg brugte en dåse fra Urtekram
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk stærk karry
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld sultanas rosiner
- 1 håndfuld let ristede pinjekerner
Sådan gør du
- Bland de små blomkålsbuketter godt sammen med kikærter, karry, olivenolie og salt.
- Hæld blandingen over i et stort ovnfast fad eller en bradepande og sæt det i ovnen ved 200 gr. i ca. 30-35 minutter, indtil kikærterne og blomkålen har fået en let sprød overflade.
- Drys den færdige ret med rosiner og ristede pinjerkerner og servér.
8 kommentarer
Mums hvor lyder det bare lækkert. Har aldrig tænkt over, at bruge kikærter på den måde. Har meget pudsigt haft nogen i blød siden i går, men har ikke lige vidst, hvad jeg skulle bruge dem til. Så tænder da lige ovne med det samme:)
Fantastisk Cecilie, håber du bliver lige så vild med det, som jeg er : )
Super lækkert. Har netop lavet en omgang som jeg tænker at bruge i aften. Jeg brugte store stykker rødeløg i som faktisk er blevet ret lækkert. Lå ikke inde med blomkål, så det må jeg prøve næste gang. Tusind tak for tippet
Selv tak Julie! Og god ide med rødløg, det ku jeg godt forestille mig smager godt : )
Tror du man kan stege det på en pande? ejer nemlig ikke en ovn…
Hej Cecilia,
Jeg tror sagtens, at du kan riste/svitse blomkålen og kikærterne på en pande. Det blir nok ikke helt det samme resultat, men ku godt forestille mig, at det blev godt.
Jeg vil bare sige, at jeg har brugt denne her opskrift i et par år nu. Den er meget simpel, men det smager stadig åh så godt!
1000 tak, det er jeg glad for at høre 🙂