Så er jeg tilbage her på bloggen efter et stykke tid. Jeg har haft travlt med diverse opgaver for virksomheder og så at få kickstatet min nye kogebog. Men nu er der igen tid til en lille hyggelig opskrift, som jeg tænker kunne være oplagt at lave i weekenden. Nemlig denne her opskrift på ristet boghvede med kanel, sirup og kokosolie.

Ristet boghvede er så lækkert på mange ting og nemt at lave
Jeg er blevet ret vild med at lave ristet boghvede. Det smager så godt på så mange ting og giver det der helt perfekte crunch. Og så er det mega nemt at lave. Du skal blot bruge hel boghvede, noget sødestof, her bruger jeg agavesirup, men honning kan også bruges, kanel og kokosolie. Og så skal det på en bageplade i ovnen og have ca. 7 minutter til det er helt crunchy.
Du kan også udelade kanel og bruge den søde topping ovenpå en lækker kålsalat. Det ville altså også være ret så lækkert. Her i denne opskrift bruger jeg dog boghveden som topping oven på morgenmad og søde snacks.

Perfekt topping på yoghurt og bananmad
Jeg har givet et par eksempler her på, hvad man kan bruge ristet boghvede til. Det smager helt vidunderligt oven på yoghurt og grød. Det giver et helt perfekt crunch. Det gør det også oven på en skøn bananmad med nøddesmør. Øj, det er en god kombi. Det ville også være helt fortrinligt ovenpå en smoothie bowl a la denne her opskrift på en lækker nem smoothie bowl eller denne her på en grøn smoothie bowl! Det er faktisk bare oplagt til de fleste morgenmadsretter i skål.


Hel boghvede køber jeg i helsekostforretninger eller på nettet. Men mon ikke at de større supermarkeder som Meny og Føtex også har det. Anbefalingen om at kaste sig over ristet boghvede er hermed i hvert fald givet.


- 150 g hel boghvede
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk agavesirup
- 1/2 tsk stødt kanel
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Smelt kokosolie sammen med agavesirup og kanel i en lille gryde.
Når det er smeltet, tages det af varmen, boghveden hældes i og det hele røres godt rundt.
Fordel boghveden på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen.
Bag boghvedekernerne sprøde i ca. 7 minutter. Lad dem afkøle helt inden de kommes på glas.
