Her kommer min opskrift på en lidt anderledes rødkålssalat nemlig rødkålssalat med æbler, avocado og sorte ris. Salaten smager super godt sammen med svinekød, jeg lavede den selv forleden sammen med frikadeller og har også serveret den til lækre marinerede øko nakkekoteletter.
Rødkålssalat med æbler, avocado og sorte ris – pynter smukt på middagsbordet
Når jeg engang imellem spiser ris er det som oftest sorte eller brune ris, der kan betegnes som fuldkorn. Og jeg vælger helst de sorte ris, da jeg simpelthen synes, at de er så flotte. Jeg synes også, at de i denne salat passer så smukt sammen i farverne med rødkålen og avocadoen.
Jeg serverede denne her rødkålssalat med æbler, sorte ris og avocado forleden dag, da vi havde gæster, og den pyntede simpelthen så fint på middagsbordet. Og så er det bare rart med en lidt anderledes rødkålssalat, som er spicet op med masser af frisk koriander, og en dejlig fedme fra avocadoen. Hvis du har mod på det, så er jeg sikker på, at den også vil smage godt sammen med en flæskesteg her i den snart forestående julemåned.
Min første portion sorte ris kom jeg til at koge i al for lang tid, så de blev helt klistrede, og jeg måtte derfor lave en ny omgang, som til gengæld blev helt perfekte. Heldigvis smed jeg dog ikke de overkogte ris ud, men lavede dem i stedet om til nogle super sprøde risfrikadeller med cashewnødder og koriander. De smagte simpelthen så godt, og den opskrift kommer på bloggen snart.
- 1 dl. sorte ris
- 2 dl. vand
- 300 gr. rødkål
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike
- 2 store spsk. fint hakket koriander
- 2 store spsk. fint hakket persille
- 1 stk avocado
- 1/2 æble
- Kog de sorte ris, indtil vandet er absorberet, og de er færdigkogte. Lad dem køle af.
- Snit rødkålen fint og bland det sammen med æblecidereddike, olivenolie samt fint frisk hakket koriander og persille.
- Bland de sorte ris i salaten sammen med små æblestykker.
- Pynt salaten med stykker af avocado og servér.