Kender I panzanella? En italiensk brødsalat, som jeg har vendt helt op og ned på, og udskiftet tomaterne med rødbeder. Og så har jeg tilføjet den mest cremede burrata. Det her kan man vel godt betegne som en nordisk panzanella, så lad os kalde den det.
Og foruden denne her opskrift kommer jeg også med en lille blognyhed nederst i indlægget! (teaser)
Rødbede panzanella med fantastiske burrata
Måske er der ikke så meget panzanella over den mere, når det kommer til stykket. Det der er tilbage er vel egentlig bare brødcroutonerne, men jeg kan godt lide ordet. Det er et sjovt ord, og det lyder endnu sjovere, når jeg får Nord på 2 år til at sige det.
Men det smager super godt, og jeg elsker virkelig bare rødbeder. Dem er der også riiiigtig mange af på min blog, ligesom jeg efterhånden også har lavet mange opskrifter med burrata. For eksempel min omelet til morgenmad med burrata eller min opskrift på naanbrød med burrata
Anyways, kast dig endelig over denne her skønne rødbede salat. Jeg er vild med den, og ikke mindst at jeg stadig har noget tilovers fra aftensmaden i går, som ryger i en lækker frokostsalat i dag. Kan næsten ikke vente til frokost. Men det er vel også frokost kl. 11 ik’?!
Den italienske klassiker panzanella i en nordisk udgave
- 500 gr skrællede rødbeder
- 1 burrata
- 2 skiver lækkert brød
- 1 spsk olivenolie
- 1 kvist frisk rosmarin
- salt
- friskkværnet peber
- Skær de skrællede rødbeder i mellemstore stykker. Salaten må gerne være lidt rustik i looket. Kom dem på en bageplade og vend med olivenolie, salt og peber. Bag i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 minutter til de er møre, men stadig har bid.
- Skær brødet i tern og vend med olivenolie, grofthakket frisk rosmarin og lidt salt og peber. Bag i ovnen ved 225 gr. i ca 5-7 minutter, eller indtil de er sprøde.
- Anret de lune rødbeder i en skål. Drys med brødcroutoner. Evt. lidt ekstra frisk rosmarin og til slut lægges burrataen ovenpå. Skær den over med en ske, så den dejlige fløde indeni kan løbe ud over rødbederne.
Ny grøntkok hos BT
Yes, det er lige præcis, hvad jeg er blevet, og det er jeg vildt glad for, at være blevet spurgt om. Så hver måned kan I fra nu af få én af mine sunde og ikke kedelige grønne retter i BT.
Jeg er en del af et fast kokketeam på 4, der hver laver opskrifter inden sin niche. Og mit domæne er altså grønne retter til hele familien. Og I kan godt glæde jer, for jeg har fundet på en masse sjove og lækre retter, der mætter og aldrig bliver kedelige!
Den første ret, der har været i avisen er min Burrito bowl. Lækre møre stykker oksekød, med guacamole med mango, blomkålsris og fried beans. Det er altså bare godt! Så håber I har lyst til at følge med, og indtil videre kan I se, hvordan det ser ud her.
2 kommentarer
Lækker opskrift 🙂 Hvor kan man købe burrata?
Hej Pernille, Jeg har set det i Lidl, nogle gange har de det også på tilbud i Netto, men ellers specialforretninger med italienske varer.