Jeg har lavet mange forskellige slags rødbedesalater gennem tiden, og ikke mindst salater med quinoa, men denne rødbedesalat med æbler og cremet gedeost, tager helt klart pladsen som min yndlingssalat for tiden.
For det første er jeg vild med farven. De kogte, revne rødbeder smitter jo af på de øvrige ingredienser og gir’ salaten den smukkeste rød-lilla farve. Og så elsker jeg den sødme rødbederne kommer med, der jo er som skabt til at ledsage den cremede gedeost.
Rødbedesalat med æbler – en genganger fra nu af!
Jeg kan allerede sige med det samme, at jeg kommer til at lave denne her salat mange gange fremover. Den er perfekt til det meste slags kød eller fisk, men også helt skøn bare som et vegetarmåltid.
Er du nysgerrig efter at se flere af mine øvrige rødbedesalatopskrifter, så linker jeg lige til nogle af dem her:
- Quinoasalat med rødbede og mango
- Rødbedesalat med spinat, æg og kapersmayo
- Bagt rødbedesalat med feta og citrus
- Nem rødbedesalat med quinoa og syltede rødløg
- 1 dl quinoa (jeg brugte blandede farver)
- 2 dl vand
- 3 stk skrællede kogte rødbeder
- 1 lille rødt æble
- ca. 75 gr cremet gedeost (Jeg brugte den fra Tebstrup i lage med krydderolie, men en lækker gedefeta kan også bruges)
- 2 tsk æblecidereddike
- 2 tsk olivenolie
- 2 tsk citronsaft
- 1/4 revet skal af 1 citron
- salt
- 2 håndfulde let ristede valnødder
- masser af finthakket frisk purløg
Rens quinoaen og kog den under låg, indtil al væden er absorberet. Ca. 10 minutter.
Riv de kogte rødbeder på et rivejern. Du kan også vælge at skære dem i små, fine stykker.
Vend den revne rødbede med quinoaen.
Skær æblet i små stykker og vend også dem i.
Tilsæt olivenolie, æblecidereddike, citronskal- og saft og smag til med en smule salt.
Anret salaten. Pynt med let ristede valnødder, stykker af cremet gedeost samt masser af frisk finthakket purløg. Dryp med olivenolie og servér.
2 kommentarer
Det var lige den salat jeg savnede. Lyder så lække nem og sund. Hvad mere an man forlange.
Dejligt at høre Kirsten! Håber du blir lige så meget en fan som jeg ?