Jeg lovede i mit sidste indlæg at poste denne her simple rødbedesalat opskrift. Det var nemlig denne her salat, som jeg spiste sammen med mit rosmarin farsbrød. Og det var et super dejligt og anderledes aftensmåltid end det traditionelle farsbrød med sovs og kartofler. Selvom der nu heller ikke er noget i vejen med det engang imellem.
Jeg har også for ganske nyligt lavet en bagt rødbedesalat med citrus og feta, og det er jo en hel del i samme boldgade som denne her rødbedesalat opskrift. Men hvad kan jeg sige – man kommer bare langt med bagte rødbeder og en god feta! Det er i hvert fald nogle af mine to yndlings-salatingredienser her i vintermånederne.
- 500 gr. rødbeder
- 2 appelsiner
- 75 gr. feta jeg brugte gedefeta
- 1 håndfuld ristede afskallede hasselnødder
- Olivenolie
- Skræl rødbederne og skær dem i ikke alt for tynde skiver. Vend dem i olivenolie og spred dem ud på en bageplade. Drys med frisk kværnet peber. Bag rødbederne, indtil de er bagte i ca. 30-35 minutter ved 200 gr. alt efter tykkelse.
- Lad rødbederne køle af.
- Skær skrællen af appelsinerne med en skarp kniv, og skær appelsinerne i ringe. Fjern det midterste hvide og eventuelle kerner.
- Anret de afkølede rødbeder sammen med appelsinstykkerne. Drys med smuldret gedefeta og groft hakkede, ristede hasselnødder. Dryp til sidst med olivenolie og servér.
Her de sidste par uger er jeg begyndt at lave ret store portioner mad til aften, så der er til to dage og gerne flere. Jeg er nemlig så ufattelig træt om aftenen (han vejer riiiimelig meget efterhånden), så energiniveauet for at kokkerere hver dag er ikke så stort. Og så er der bare ikke noget bedre end at spise gode rester eller tage den hjemmelavede aftensmad ud af fryseren. Tænker at det nok kommer til at fortsætte i den dur, når den lille mand kommer ud.
Og derfor er jeg også i gang med at lave to farsbrød her til aften, så der er til de næste par dage!