Rødkål hører sig julen til, og her har jeg valgt at bruge den i en rødkålssalat med ingefær. Jeg har ret tit (hvis ikke altid) et lille rødkål liggende i køleskabet i løbet af december måned. Med rødkål som basisingrediens kan jeg nemlig altid lynhurtigt lave en lækker salat som tilbehør til f.eks. alt det svinekød, man jo spiser på denne her tid af året.
Rødkålssalat med ingefær, æble og nødder
Jeg plejer altid at putte alt muligt forskelligt i min rødkålssalat. Det er en ny salat hver eneste gang. For noget tid siden lavede jeg bl.a. denne her rødkålssalat med æbler, avocado og sorte ris. Denne her rødkålssalat med ingefær er dog en udgave, som jeg er ekstra vild med, og derfor bliver den helt klart en genganger. Det smager nemlig super, super godt med friskrevet ingefær, og især sammen med det søde æble og de små gojibær.
Og så har jeg blandet usaltede pistacienødder i, men man kan også sagtens bruge alle mulige andre slags nødder. Usaltede pistacienødder er jo nemlig ikke helt billige. Til gengæld smager de altså bare helt vildt godt, og så synes jeg, at de pynter så flot i salaten og giver et godt farvespil sammen med den lilla kål og de røde bær.
Jeg købte en ordentlig portion økologiske pistacienødder, da jeg var i et stort øko-supermarked i Berlin i sidste måned, for der var de meget billigere end de er herhjemme. Hvor er det bare ærgerligt, at nødder af god kvalitet skal være så dyre herhjemme!
- 500 gr. rødkål
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. agavesirup
- 1 tsk. fint revet frisk ingefær
- 2 spsk. gojibær kan købes i helsekostforretninger
- 1 stk æble
- 2 håndfulde usaltede pistacienødder eller mandler, hasselnødder eller valnødder
- Snit rødkålen fint på et mandolinjern, eller skær det i tynde strimler.
- Bland æblecidereddike med agavesirup og fintrevet ingefær.
- Vend dressingen sammen med den snittede rødkål.
- Hak æblet fint og bland det i rødkålssalaten sammen med gojibær og grofthakkede pistacienødder.