Her kommer en hurtig lille opskrift på røget laks med rygeostcreme, som man kan bruge som appetizers, når man har gæster, eller som en lækker frokostret eller let aftensmad. Spiser man det som sidstnævnte, gør man bare rugbrødshapserne en del større.
Jeg serverede laksen med rygeostcreme som appetizer forleden, da vi havde gæster, og det var dejligt nemt at forberede. Jeg lagde laksen på ristet rugbrød, men de gode rugbrødschips, som man efterhånden kan få mange steder, er også en god idé.
Røget laks med rygeostcreme – den gode islandske af slagsen
Laksen er så heldig at være en islandsk vildlaks, som er blevet birkerøget, og den smagte himmelsk. Det er en, jeg har haft i fryseren, som Mikkel har haft med hjem fra hans seneste rejse til Island.
Og så har jeg lavet nogle lynsyltede rødløg til de små hapsere, hvilket smager super godt. De sød-syrlige rødløg fungerer super godt sammen med den salte laks og den fede rygeostcreme.
- 200 gr. rygeost
- 5-6 spsk. fløde
- Skal af 1/4 citron
- 300 gr. røget laks
- Små ristede stykker rugbrød eller rugbrødschips
- 2 rødløg
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. agavesirup
- Skær rødløgene i meget tynde ringe og bland dem sammen med æblecidereddike og agavesirup. Sæt dem til side, indtil du serverer din røget laks med rygeostcreme.
- Bland rygeosten med fløde, indtil man har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide, når den har en flødeost-lignende konsistens. Rør frisk kværnet peber i og citronskal.
- Rist små stykker rugbrød og læg et lille stykke laks på hver. Pynt med en teskefuld rygeostcreme og afslut med lynsyltede rødløgsringe.
Lidt om maven
Min mave vokser derudaf for tiden. Jeg er nu i 3. trimester, og synes virkelig det går hurtigt. Det er bare så fantastisk at mærke den lille spilopmager derinde, og også lidt surrealistisk stadigvæk. Vi er efterhånden begyndt at samle en masse ting sammen, så vi har grejet i orden, når han melder sin ankomst.
Senest var jeg et smut i Sønderjylland af alle steder for at købe min barnevogn. Der er nemlig et sted, hvor de forhandler øko-barnevogne helt fri for alt muligt mærkeligt kemi, og en af dem er nu bestilt, så den ankommer i det nye år! Jubiii…
Og da jeg nu var på de kanter, var jeg også et smut i Flensborg, hvor turen selvfølgelig også skulle gå til et økologisk supermarked, som jo er de bedste i Tyskland.
Når jeg er i Flensborg, hvilket jeg er en gang i mellem med mine forældre, lægger jeg altid vejen forbi Denns Biomarkt. Det er en kæde, som bl.a. også ligger i Berlin, og jeg kan ikke komme i tanke om noget bedre end at bruge (snildt et par timer) i det supermarked, hvor alt er øko eller biodynamisk. Det er godt, at mine forældre er nogle tålmodige mennesker, for jeg brugte virkelig lang tid derinde i weekenden.
Det er også her, at de forhandler et børnetøjsmærke, som jeg er ret så vild med, nemlig living crafts. Jeg kunne købe alt til den lille her. Men behersker mig selv…næsten da!
2 kommentarer
Tak for mange lækre opskrifter – og fuldstændigt vidunderlige billeder, som sætter mundvandet i gang og er en nydelse rent visuelt.
Årh tusind tak Susanne! Hvor er det dejligt at høre. Tak fordi du læser med!