Tænk at noget SÅ simpelt kan smage SÅ godt. For det gør denne her røræg. Det er såre simpelt en røræg opskrift med ramsløg og indeholder kun følgende få ingredienser: Æg, ramsløg og smør. Og så selvfølgelig også salt og peber.
Jeg har ikke rigtig styr på hvor mange gange, vi har fået de her røræg her på det seneste. Det er MANGE gange, og drengene på 1 og 5 år er mindst lige som vilde med det som forældrene. Og det er egentlig meget sjovt, for Nord på 5 år er ellers ikke vildt begejstret for at kunne se “grønne blade” i sin mad. Han er fx rimelig kritisk overfor friske krydderurter i maden. Men lige med ramsløg, så er han helt frisk. Måske fordi han selv har været med ude i skoven og fylde poser, og måske fordi både han og hans lillebror bare elsker æg i alle afskygninger og særligt røræg. Så han godtager ligesom, at mor endnu engang har sneget nogle “grønne blade” ned i maden.
Den bedste røræg opskrift med en særlig metode
Hvis du spørger mig, så skal man aldrig røre i sine røræg. Og ja, ret så paradoksalt, når det nu hedder, som det hedder. Men jeg har faktisk skrevet et helt indlæg om min metode til at lave de bedste røræg. Det er i det her indlæg på verdens bedste scrambled eggs hvor jeg også har lavet en video, der viser det. Og tag jer ikke af navneforvirringen. Røræg og scrambled eggs er det samme, jeg bruger bare to forskellige ord i hvert indlæg af SEO mæssige årsager, men det er en anden snak.
Tilbehør til røræggene
Og hvis vi lige afslutningsvist skal runde tilbehør til dine røræg, så kunne jeg sagtens forestille mig noget røget laks eller makrel. Du kan også skære noget dejlig pølse til, fx en fennikelpølse eller chorizo. Og endelig er et drys revet Vesterhavsost heller ikke helt af vejen, jeg siger det bare!…
- 1/2 spsk smør
- 5 æg
- 4-5 store blade ramsløg
Pisk æggene godt sammen i en skål.
Skyl ramsløgene og hak dem groft. Vend dem i æggene.
Varm smør op på en slip lidt pande ved middelvarme.
Kom æggemassen på. Når den begynder at boble lidt rundt i siderne, begynder man at skubbe æggene rundt. Der skal ikke røres.
Når æggene er næsten færdige, dvs. stadig er en lille smule våde på overfladen, tages de af varmen og lægges over på 4 tallerkner.
Drys med lidt ekstra ramsløg og salt og peber.
2 kommentarer
Det er så lækkert, men nogen små tern cheddar ost som også vendes i, er en af vores favoritter her hjemme.
Uhh det lyder mega godt!