Her kommer endnu en opskrift, hvor jeg har fået sneget danske jordbær ind. Denne gang er det i min salat med den skønneste mormordressing, så jordbærrene stadig får selskab af fløde! Smart ik’?! Jeg spiste salaten til et par gode, tykke økologiske svinekoteletter fra grillen, og så kunne det altså ikke blive mere sommer-agtigt.
Min yndlings mormordressing
Mormordressing er i øvrigt min yndlingsdressing af alle! Der findes bare ikke noget bedre end denne her fløde-citron dressing, der lægger sig så fint ovenpå de sprøde salatblade. Den minder mig om barndom og ferier hos ja, min mormor. Og jeg har i den grad taget den til mig i det voksne liv, og laver den rigtig tit, særligt om sommeren, når de danske grønne salater er fuldstændig fantastiske!
Den bedste mormordressing ever. Sammen med lækker, sprød salat og jordbær!
- 1 romaine salathoved
- 1 håndfuld jordbær
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk æblejuice
- 1 spsk rørsukker
- frisk persille
- friskkværnet peber
Skyl romainesalaten grundigt og bræk den i store stykker.
Skyl jordbærrene, skær dem i skiver, og bland dem sammen med salaten.
Pisk æblejuice, rørsukker og citronsaft let sammen med fløden og smag til med friskkværnet peber.
Bland mormordressingen i salaten, drys med persille og servér straks.