Så har vi taget hul på januar og vanen tro vil mange prøve at være lidt ekstra sunde i denne måned – inklusiv mig. Derfor vil jeg diske op med sunde januarretter det næste stykke tid, og jeg lægger ud med denne ærterugotto, som er sund og super velsmagende. Og som lynhurtigt har indtaget en plads på min favoritliste over lækre, varmende og smukke retter. Og det er jo netop det, man har brug for en kold januar måned, ikke?! Jeg er i hvert fald helt oppe at ringe ; )
Sund ærterugotto med en lidt lavere fedtprocent
Jeg bruger kaffefløde med en fedtprocent på 9 % i stedet for piskefløde, og det er nok til at gøre ærterugottoen dejlig cremet. Jeg har valgt at servere rugottoen med feta og æble, hvilket giver lidt friskhed til rugottoen, men jeg forestiller mig også, at andre kombinationer kunne være et hit som f.eks. gedeost og lidt syltede rødløg på toppen.
Ærterugottoen kan spises som en selvstændig vegetarret, men den er også god til det meste kød, særligt lam som jeg spiste den sammen med.
En skøn og anderledes 'risotto'. Her med perlerug for en fuldkornsversion. Prøv denne ærterugotto!
- 1 dl perlerug
- 200 gr frosne ærter
- 1 dl kaffefløde
- 2 tsk frisk, finthakket timian
- lidt æblecidereddike
- salt
- peber
- 1 æble
- feta
Giv de frosne ærter et hurtigt opkog, og lad dem køle lidt af. Blend dem sammen med fløde og timian til en fin sauce. Smag til med salt og peber, samt æblecidereddike.
Kog perlerugen i rigeligt med vand, indtil den er færdigkogt, og hæld vandet fra.
Bland ærtesaucen sammen med perlerugen i gryden. Server ærterugottoen med feta og små æblestykker.
2 kommentarer
Ih, det ser jo smadder godt ud! Har selvfølgelig også små planer om en lidt sundere januar, så jeg glæder mig til at følge med 🙂
Tusind tak og dejligt at du følger med!