Det har været noget af en uge, for i tirsdags blev jeg nemlig færdiguddannet som Cand.merc.(kom.)’er fra CBS, og det var en fantastisk dag. Tænk, at jeg nu er færdig med at gå i skole! Det er både en skøn følelse, men også lidt underligt, for jeg har alligevel brugt de sidste 6 år på Handelshøjskolen. Men jeg glæder mig til mit nye liv som færdiguddannet og er spændt på, hvad fremtiden bringer. Indtil videre har jeg i dag bare nydt at lave mad uden at skulle have dårlig samvittighed over, at jeg ikke brugte tiden på specialet.
Her til aften lavede jeg en hurtig, sund og lækker ret, som må siges at være en rigtig sommerret. Vi spiste den som forret, og det smagte skønt sammen med et glas hvidvin.
Grand Cru tallerken i porcelæn fra Rosendahl |
Ingredienser (3 pers.)
250 gr. ærter
80 gr. rygeost
3-4 spsk. græsk yoghurt
Salt og peber
1 tsk. citronsaft
150 gr. røget laks
Rugbrød i små tern
Smør
Olivenolie
Evt. tørret morgenfrue
Tilberedning
Læg rugbrødsternene på en bageplade med bagepapir og dryp med olivenolie og drys med salt. Fordel nogle små tern af smør ud på bagepladen og bag rugbrødsternene ved 225 gr. i ca. 15 minutter, indtil de er sprøde. De skal vendes undervejs. Lad croutonerne køle af.
Blend ærterne sammen med rygeost, græsk yoghurt, citronsaft og salt og peber.
Anret ærtepureen sammen med laksen på en tallerken og drys med rugbrødscroutonerne og gerne lidt tørret morgenfrue, da det ser så flot ud.
4 kommentarer
Det ser lækkert ud! – og tillykke med at du er færdig 😉
Tak for det Julie : )
Tillykke! Så er der sikret flere spændende opskrifter på din dejlige blog!
Tak Mai!
Ja det er der i hvert fald : )