En sundere pandekage opskrift? Hvorfor ikke? Her er i hvert fald mit bedste bud på en sund pandekage opskrift. Jeg ved egentlig ikke, hvorfor jeg aldrig har tænkt på at lave rugmelspandekager. Jeg elsker madpandekager, og jeg ved ikke noget bedre end at fylde sådan en pandekage med alt mit yndlingsfyld som f.eks. frisk spinat, kikærter, feta og rødløg. For ikke at tale om pandekager til dessert. Her er min favorit helt klart pandekager med flødeskum og friske bær. Denne her pandekage opskrift kan netop bruges som både madpandekage og dessertpandekage.
En sundere pandekage opskrift!
Den er et sundere alternativ til den almindelige pandekage med hvedemel, og så mætter den på en rigtig dejlig måde. Jeg har lavet en dobbelt portion i dag, da jeg gerne vil have til madpakken de næste par dage. I aften fylder jeg dem med ‘left over’ salater fra i går, hvor vi havde gæster. Her lavede jeg både en kikærtesalat og en blomkålssalat, og de kommer selvfølgelig på bloggen inden længe. Og mon ikke også der så bliver plads til en pandekage til dessert! Har en moden økologisk mango og lidt ricotta i køleskabet, så det bliver nok fyldet til denne lidt sundere pandekage opskrift.
Pandekage opskrift
- 5 dl. mælk
- 4 æg
- 1 knivspids salt
- Ca. 160 gr. rugmel
- Smør til stegning
- Pisk mælk og æg sammen.
- Tilsæt rugmel og salt og rør godt sammen.
- Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
- Varm en pande op og kom et klat smør på. Hæld en passende mængde dej på panden og sørg for at dejen dækker panden.
- Bag pandekagen helt færdig på den ene side. Det er vigtigt at give den lang nok tid på den ene side, så den ikke går i stykker, når man vender den.
- Fortsæt på samme måde, indtil der ikke er mere pandekagedej tilbage.
- Og husk at putte en klat smør på panden imellem hver pandekage, så er jeg sikker på, at du også vil kunne lave nogle super gode pandekager med denne pandekage opskrift!
14 kommentarer
Hejsa,
Er det meningen, at denne dej skal være meget tynd? 🙂
VH
Hej Ditte, dejen skal minde om konsistensen af en normal pandekagedej med hvedemel. Put evt. Lidt ekstra mel i, hvis du synes den er for tynd.
Lækker opskrift!
Virkelig lækker opskrift! Den er også et hit herhjemme 🙂
Hej Ida, Tusind tak, det er jeg glad for at høre!
Super god og nem pandekageopskrift!
Tak Julie!
Hej. Kan man bruge f.eks. fuldkorns speltmel i stedet for rugmel? Venlig hilsen Kamilla
Hej Kamilla, Så skal du nok justere en del på mængden af væske osv., så det tror jeg desværre ikke, at du kan.
Både denne og de grønne pandekager er super gode og børnebørnene elsker dem
Dejligt at høre Ulla!
Vil gerne have lidt inspiration. Da jeg skal af med 10 kg
Mums….de er gode. Både mand og børn var vilde med dem også. Jeg havde dog tilføjet lidt kardemomme i dejen, for at give den lidt smag.
Men helt sikkert vores måde at lave pandekager på nu:D
Tak Pia, det er jeg glad for at høre! Og super god idé med kardemomme : )