Jeg bruger stort set altid rugflager i stedet for havregryn, når jeg laver en sund müsli, for det giver en langt bedre mæthedsfornemmelse og får ikke blodsukkeret til at stige lige så hurtigt som med havregryn. Og så kan jeg enormt godt lide smagen og den lidt grovere tekstur. Jeg bruger faktisk også rugflager i mine frikadeller i stedet for havregryn eller i en ristet udgave som topping til mine salater. F.eks. denne her råkost med smør og kanelristede rugflager.
Sund müsli med mine yndlingsingredienser
Det her er en sund müsli med rug, der indeholder alle mine yndlingsingredienser heriblandt kokos i forskellige afskygninger. Man kan sagtens erstatte kokosolien med smeltet smør og kokospalmesukkeret med rørsukker, hvis man ikke lige kan få fat på det, men det giver virkelig noget helt særligt til müslien, så jeg vil anbefale, at man prøver. Som billederne viser har jeg nydt müslien de sidste par morgener oven på den gode tyknælk fra Thiese, og indtil jeg løb tør har jeg nydt den med en god skefuld hjemmelavet solbærsyltetøj med chiafrø, som jeg lavede forleden.
Ingredienser
200 gr. rugflager
3 spsk. kokosolie
2 spsk. kokospalmesukker eller alm. rørsukker
50 gr. mandler
50 gr. usaltede cashewnødder
50 gr. tørret frugt f.eks. tranebær, dadler eller abrikoser
Tilberedning
Bland rugflagerne med smeltet kokosolie og kokospalmesukker. Hak mandler og cashewnødder groft og bland dem sammen med rugflagerne. Bag müslien i ovnen på en bageplade ved 200 gr. i ca. 15 minutter, indtil nødderne har taget lidt farve. Bland herefter grofthakkede tørrede frugter samt kokosflager i, og lad müslien afkøle helt, før den hældes i en lufttæt beholder, og så har du sund müsli til de næste mange dage.
2 kommentarer
Uhm – jeg er ekstra vild med hvis kokosen også bliver ristet en gang, akkurat som med nødderne, synes jeg smagen forbedres x 100 😀
– Anne
Hej Anne, Ja, det kan man også sagtens!