Sponsoreret samarbejde med gedeosten.dk: Der er nogle samarbejder, jeg er pænt begejstret for. I sær når det indebærer økologi og gedeost! Jeg eeeeelsker begge dele. Derfor var det også rimelig optur, da firmaet, der står for salget af Soignons økologiske gederulle i Danmark og driver gedeosten.dk, spurgte om jeg ikke ville lave nogle opskrifter med netop den. For den er god, og én jeg bruger rigtig meget i min madlavning.
Salade de chevre chaud med et lille twist
Der kommer 3 opskrifter med den økologiske gedeost, og denne her er den første. Og det skal selvfølgelig være en all time klassiker, nemlig salade de chèvre chaud. Meeeen med et lille twist i form af ovnristede vindruer, som jeg er pænt begejstret for. De optræder bl.a. også i denne opskrift på kylling i fad. Og så får de selvfølgelig selskab af en skøn vinaigrette, sprøde valnødder, rødløg og ja selvfølgelig, gedeosten på lækkert ristet surdejsbrød.
Lækker cremet skimmelmodnet gedeost
Jeg vil godt sige det igen, jeg elsker gedeost. Og jeg elsker den bløde, cremede én af slagsen, som denne her økologiske. Ej, jeg kan faktisk også mega godt lide de hårde gedeoste, men tilbage til den cremede. Den er så god oven på salater eller pizza for den sags skyld. Og bruschetta, det er godt. Der er faktisk pænt mange ting, den fungerer godt med. Og håber I ser frem til den næste tærteopskrift med gedeostrullen.
Den helt klassiske salade de chevre chaud men selvfølgelig med et lille Julie Karla twist!
- 150 gr blandede salater (eller frissé salat for den helt klassiske)
- 1 lille rødløg
- 12 stk valnødder
- 6 skiver økologisk gedeostrulle fra Soignon
- 2 skiver lækkert surdejsbrød
- 2 klaser stenfrie druer
- 2 kviste frisk timian
- salt
- olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk agavesirup
- 2 spsk olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
Start med de bagte vindruer. Skyl de to klaser forsigtigt. Lad dem tøre og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie over, drys med salt og frisk timian. Bag ved 200 gr. i ca. 15 min., eller indtil vindruerne begynder at sprække.
Skær de 2 skiver brød i 3 små stykke hver. Fordel 6 skiver gedeost oven på og bag i ovnen på samme bageplade som vindruerne i ca. 10 minutter, eller indtil osten begynder at tage farve i kanterne.
Pisk vinaigretten sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Skyl salaten og anret på 2 tallerkner.
Fordel tyndt skårede ringe af rødløg over.
Rist valnødderne på en tør pande, til de begynder at tage en smule farve. Tag dem af og lad dem køle ned. Hak groft og fordel over salaten.
Anret de færdigbagte brød med gedeost og de bagte vindruer på salaten, hæld vinaigrette over og servér med det samme.
8 kommentarer
Mmmm det må prøves! Smukke billeder
Tusind tak!
I disse grilltider er denne salat da lige sagen, den prøver jeg – ikke mindst fordi den er øko.
Den synes jeg klart du skal! ; )
Ser virkelig lækkert ud, tak for god inspiration!
Yay tak!
Jeg har lavet denne salat flere gange, og den er udsøgt. Druer i ovnen er genialt. Tak for en god blog !
Tusind tak Amanda, så dejligt at høre!