SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Hvis du har et enkelt andebryst liggende i fryseren fra julen, så kan jeg anbefale at kaste dig ud i denne salat med and, stegt hjertesalat og honningdressing. Den smager suverænt godt. Og så er den pæn at se på, ik’? Elsker simpelthen farverne i denne her salat. Lilla, pink, grøn, gul det hele spiller altså så godt sammen visuelt, såvel som smag.
Derfor er jeg vild med denne her salat med and
Jeg har udviklet salaten til gedeosten.dk, og jeg synes det er sådan en dejlig vinterlig salat. Den indeholder nogle af mine yndlingsingredienser i salater. Først er der den stegte hjertesalat. Har du ikke prøvet at stege halve hjertesalater ved høj varme på en pande med olivenolie eller smør, så prøv det lige. Det smager super godt. Den der sprøde stegeskorpe giver simpelthen så meget smag til den friske salat.
Dernæst er der sennepsdressingen. Den er bare altid god i salater. Sød og stærk på samme tid og med den rette fedme, der spiller så godt i salater. Og endelig er der granatæblekerner. Ej men, words cannot describe hvor vild jeg er med disse små røde spiselige “perler”. Jeg har altid mindst ét granatæble liggende i frugtskålen derhjemme. Mine børn er vilde med dem som små snacks, og jeg kan spise kernerne til morgenmad oven på yoghurten eller havregrøden og i salater til frokost eller aftensmad.
Nu jeg tænker over det, var der da også en periode, hvor jeg spiste granatæblekerner sammen med hytteost som mellemmåltid. Det er da egentlig underligt, hvorfor den er gået i glemmebogen, det må jeg snart have igen! Her er opskriften i øvrigt! Hvor der også er en masse andre tips til mellemmåltider med hytteost.
Så ja denne her opskrift indeholder rigtig mange ingredienser, som jeg elsker i salater. Ender du med at kaste dig ud i denne her salat med and, ja så smid endelig en kommentar nederst. Det gør mig så glad at læse om jeres erfaringer!
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk honning
- 2 hjertesalater
- 1/2 lille raddichio salathoved
- 1 andebryst
- 6 skiver Soignon økologisk gederulle
- 2 spsk granatæblekerner
- 1 spsk tørrede tranebær
- 1 spsk grofthakkede usaltede pistacienødder
Mix ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål og sæt til side.
Skyl hjertesalaten og skær lidt af bunden af, men ikke den hele. Salatbladene skal stadig kunne hænge sammen. Halvér de to hjertesalater.
Varm en pande op med olivenolie og steg salaten med skæresiden ned ad, indtil den får en gylden stegeskorpe. Tag dem af og læg dem på et stort fad.
Brug den samme pande til at stege andebrystet. Start med at stege brystet med skindsiden ned ad i ca. 5-7 minutter ved høj varme, så det bliver sprødt. Vend derefter brystet om og steg videre ved lidt lavere varme i ca. 10 minutter. Tjek for at se, om brystet er færdigstegt ellers steg det en smule mere.
Skyl imens raddichio salaten og bræk den i mundrette stykker og fordel dem på fadet.
Dryp honning-sennepsdressingen over.
Når andebrystet er stegt og svagt rosa indeni, skæres det i skiver og fordeles rundt på fadet.
Læg også skiver af gedeost på.
Drys med hakkede pistacienødder, granatæblekerner og tørrede tranebær. Drys til sidst med friskkværnet peber og servér salaten.
4 kommentarer
Har lige spist en lignende salt til frokost dog med confiteret andelår.
Jeg brugte råsyltede ribs som jeg har fra køkkenhaven.
Vil prøve at stege hjertesalaten næste gang.
Tak for tippet.
Mums det lyder også godt med confiteret and og ribs!
Åh, pandestegt kål – det var så gået i min glemmebog. Det er ellers så lækkert!
Kære Julie Karla
Jeg vil gerne modtage dit nyhedsbrev.
Venlig hilsen Gertrud