Efteråret skal da bare byde på en lækker salat med bagt græskar, det indbyder det da næsten til, gør det ik’? Jeg er i hvert fald helt vild med græskar, og især når det kommer til bagt græskar, hvor græskaren nærmest smelter på tungen. Og i en frisk salat som denne her, kommer den smukke orange grøntsag virkelig til sin ret.
Jeg har vendt salaten i en let og lækker balsamicodressing og den syrlige dressing, synes jeg passer rigtig godt til den søde græskar og de søde tranebær, som der også er i.
Salat med bagt græskar og en masse andre opskrifter
Spinat og græskar spiller super godt sammen som i denne her salat. Og når jeg kigger mine græskaropskrifter igennem på bloggen, kan jeg se, at det ikke er første gang, at jeg matcher de to ingredienser i en opskrift. Jeg har for eksempel, for meget lang tid siden, lavet denne her græskarlasagne med spinat og ricotta. Og nu vi bliver ved græskaren, vil jeg også lige slå et slag for min elskede græskar bygotto, og da også lige for en anden lækker og nem salat med græskar.
- 500 gr. skrællet hokkaido græskar i store tern svarende til ca. 1/2 græskar
- Frisk timian tørret timian kan også bruges
- Olivenolie
- Salt
- 100 gr. spæde spinatblade
- 2 spsk. ristede solsikkekerner
- 2 spsk. tørrede tranebær
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Salt
- Friskkværnet peber
- Skræl hokkaido græskaret og skær det i mellemstore tern. Vend ternene i olivenolie, salt og godt med frisk timian. Bag græskarternene i ovnen ved 200 gr. i 20 minutter. Lad dem køle af.
- Rist solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af.
- Skyl spinatbladene godt og læg dem på et fad. Fordel den bagte græskar over spinaten og drys de ristede solsikkekerner samt tørrede tranebær over.
- Drys med salt og godt med friskkværnet peber.
- Kom 2 spsk. god olivenolie, 1 spsk. balsamicoeddike og salt og friskkværnet peber i et syltetøjsglas og skru låget på. Ryst glasset godt og hæld balsamicodressingen over din salat med bagt græskar.
2 kommentarer
er det nødvendigt at skrælle græskarret først? har før spist bagt Hokkaido med skræld 🙂
Kære Heidi, Det tror jeg ikke det er, jeg gør det kun nogen gange. KH julie karla