Her kommer en rigtig efterårssalat – nemlig en salat med bagt selleri, lakrids og søde/syrlige appelsiner. Selvom det er tidligt på efteråret og vi kun liiiige har sagt farvel til sommeren, har jeg allerede kastet mig over knoldsellerien, som lå og så indbydende ud i supermarkedet den anden dag.
Knoldselleri er fantastisk sammen med lakrids. De to smage komplimenterer bare hinanden så godt og sammen med den syrlige appelsin spiller det bare, synes jeg.
Det er en meget aromatisk salat, og er man slet ikke til lakrids i maden, kan man også sagtens udelade det og bare holde sig til den friske timian. Men har du derimod aldrig prøvet lakrids i det salte køkken, så kan jeg helt klart anbefale denne her salat med bagt selleri og appelsiner som det første forsøg.
- 500 gr. skrællet knoldselleri
- 1 stor appelsin
- 3-4 tørrede figner
- 1 håndfuld let ristede mandler
- Lakridsrodspulver
- Frisk timian
- Olivenolie
- Salt
- Skær knoldsellerien i små trekanter.
- Vend stykkerne i godt med olivenolie og salt.
- Læg dem på en bageplade og bag dem i ovnen, indtil de er møre, men stadig har bid. Ca. 25 min. ved 200 gr.
- Skræl appelsinen, fjern den hvide midte og skær også den ud i små trekanter.
- Skær de tørrede figner i små stykker og rist mandlerne let på en tør pande. Hak de ristede mandler groft.
- Anret de bagte stykker af knoldselleri på et fad og fordel appelsinstykkerne ud over.
- Drys med finthakkede figner og mandler.
- Afslut til sidst med et godt drys af lakridsrodspulver, frisk finthakket timian, og en god sjat olivenolie. Har du lidt appelsinsaft tilovers, fra da du skar den ud, kan du også sagtens hælde det over ved servering.
Salat med bagt selleri, lakrids og appelsin – perfekt til svinekød!
Jeg serverede denne her salat sammen med nogle tykke og møre, økologiske koteletter. I det hele taget passer denne her salat og lakrids generelt bare super godt sammen med svinekød. Jeg har for eksempel tidligere lavet en svinekam opskrift med lakrids. Men forestil jer også lige en svinekam sammen med denne her salat. Uhhh det ville være godt!
4 kommentarer
K. Juliekarla
Super salat. Jeg anbefaler den,Til alle som ,jeg kender . Jeg glæder mig til , at du kommer med flere retter. Det gir solskin på en grå hverdag. Med venlig hilsen
Unni ????
Tusind tak Unni, hvor er jeg glad for at du kan li’ mine opskrifter!
Elsker blancheret knoldselleri i Waldorffsalat, men eller har jeg haft
det liiiidt svært med knoldselleri. Men denne ret er en perle og jeg er helt solgt! Det selleri jeg faldt over var ikke så stort, så jeg supplerede med en kvart sød kartoffel. En lidt anden ret – jeg ved det godt – men jeg bøjer mig i støvet for opskriften her.
Årh tak for dine søde ord Brita! Super idé med den søde kartoffel, tænker jeg er helt perfekt sammen med lakridsen!