Jeg lavede denne her salat med brødcroutoner, tomat og avocado for nogle dage siden, og det var egentlig ikke meningen, at den skulle på bloggen. Men jeg syntes, den var spot on, hvis man selv må sige det, så den tog jeg lige et par billeder af til jer.
Salat med brødcroutoner – de hjemmelavede er bedst!
Jeg brugte noget daggammelt ciabatta-agtigt brød fra Emmerys, som jeg vendte med olivenolie og lidt oregano og bagte i ovnen. Jeg vil klart anbefale, at du selv laver croutonerne, da det er super nemt, og smager så godt. Så har man også mulighed for, at lave nogle forholdsvist store croutoner, så de stadig er lidt bløde indeni, og sprøde udenpå. Og så kan de jo også suge ekstra meget af dressingen til sig, og blive endnu lækrere. Prøv også at lave croutonerne med rugbrød i stedet for. Det kunne også være ret lækkert i denne her salat, og en lille smule sundere.
Endelig forår!
Og så vil jeg bare lige sige her til sidst, at jeg har så optur over, at det er forår! At dagene bliver længere og lysere, og at vejret bliver dejligt mildt. Jeg er i fuld gang med at forspire alt muligt til altanen, og jeg glæder mig til endnu en sommer, hvor der er grønt på altanen, og jeg kan plukke alskens krydderurter til mine retter. Det gør mig i så godt humør, når jeg kan sidde inde i min stue og kigge ud på en grøn altan. I år forsøger jeg mig også med alle mulige forskellige spiselige blomster, og det skal nok også peppe enhver ret op. Uh, det bliver godt!
Super lækker salat med brødcroutoner og tomat. En slags italiensk panzanella men bare med avocado!
- Ca. 125 gr daggammelt ciabatta eller surdejsbrød
- tørret oregano
- olivenolie
- 175 gr cherrytomater
- 1 stk bananskalotteløg (eller to små alm. skalotteløg)
- 2 fed hvidløg
- 1 stk moden avocado
- 1 stor håndfuld frisk basilikum
- 2 spsk let ristede pinjekerner
- salt
- peber
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk olivenolie
Skær brødet i store stykker og vend stykkerne med olivenolie, lidt tørret oregano samt peber og en smule salt. Bag brødcroutonerne i ovnen ved 200 gr i ca. 7 minutter, eller indtil de er dejligt crispy. Kom dem herefter i en skål.
Snit løg og hvidløg, og steg det ved svag varme i olivenolie på en pande. Løgene skal blive dejligt gyldne, og må endelig ikke branke, så smager hvidløget nemlig bittert. Så steg ved svag varme.
Halvér cherrytomaterne, og kom dem i skålen med croutonerne.
Skær avocadoen i store stykker og vend også dem i.
Tilsæt grofthakket frisk basilikum, let ristede pinjekerner samt de stegte bløde løg og hvidløg. Rør godt rundt.
Smag til med citronsaft og olivenolie samt salt og peber, og lad gerne salaten stå en halv times tid før servering.
2 kommentarer
Hvor ser det delikat ud.
Vi skal ha’ sej til middag, så jeg kopiere din tallerken med lidt bagt fisk.
Du er så inspirerende
Kh Birgit
Årh tak Birgit! Og det lyder så dejligt med fisk til!