Denne her salat med græskar lavede jeg den anden dag. Egentlig ret spontant, men jeg må sige, at særligt den mega nemme mangodressing var et kæmpe hit. Mmmm… det er lækkert med den der søde-syrlige dressing sammen med den mere salte salat. Man kunne også sagtens tilføje noget stegt halloumi til salaten, for at give den søde dressing endnu mere modspil, men det havde jeg ikke lige ved hånden. Blot et lille ekstra tip.
Salat med græskar er en yndlingskombi hos mig
Jeg elsker bare salater med bagt græskar. Dem har jeg efterhånden også lavet pænt mange af her på bloggen. Linker lige til et par stykker nedenunder. Der er altså bare et eller andet helt særligt ved den der cremede søde grøntsag, som fungerer så godt i salater. Og som mætter og meget ofte gør salaten super egnet som hovedmåltid. Og så er de danske græskar i sæson lige nu, så afsted!
Ligensom denne her salat med græskar. Den kan sagtens spises som hovedmåltid, men den fungerer også super godt som tilbehør til fx kylling eller fisk. I sær også med mangodressingen. Og mangodressingen, den kan du jo også bare bruge til alle mulige andre salater. Det er verdens nemmeste dressing med bare “to ingredienser”. Altså hvis man regner en færdig mangochutney for 1 ingrediens.
Her skal man altså bare røre en dejlig tyk græsk yoghurt sammen med mangochutney og voila. Jeg havde købt en rigtig god, lidt spicy, økologisk mangochutney hos Aarstiderne, og det var et festmåltid. Nord var også ellevild med dressingen, og han plejer altså at gå udenom dressinger. Så det må være et blåstempel.
Her kommer i øvrigt nogle af mine andre salater med græskar opskrifter:
Græskarsalat med æble, granatæble og hytteost
Varm salat med bagt græskar
Salat med bagt græskar og tranebær
Grøn linsesalat opskrift med bagte butternutsquash
- 1 lille Hokkaido græskar
- 2 løg
- 4 stilke frisk timian
- Salt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie
- 2 dl rød quinoa
- 3 dl vand
- Salt
- 2,5 dl græsk yoghurt
- 2 spsk mangochutney
- Salt
- Friskkværnet peber
Sæt ovnen til 225 grader alm. ovn.
Skræl græskaret (du kan også lade skallen sidde) og skær det i mellemstore stykker.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Skær løget i kvarte og kom dem på bagepladen.
Hæld olivenolie over grøntsagerne og drys med salt, peber og bladene fra timianstilkene. Vend rundt og sæt i ovnen i ca. 20 min.
Skyl quinoaen for at fjerne bitterstofferne på skallen. Kom dem i en gryde og lad dem koge i vand i ca. 10 min under låg, indtil al vandet er absorberet.
Rør yoghurten sammen med mangochutney og smag til med salt og peber.
Bland de bagte grøntsager med quinoaen og servér salaten lun eller kold sammen med mangodressingen.
2 kommentarer
Kæmpe vinder-opskrift herhjemme! Normalt spiser vi ikke så meget græskar, men dette er en super god måde at få det ind i kosten på!
Ih hvor skønt at høre!