Okay… hvis man kan li’ hytteost, dild og pickles i vilkårlig rækkefølge, og altså virkelig godt kan lide de ingredienser, som jeg, så er denne her salat spot on. Kan man ikke li’ de ingredienser, så kast dig over én af mine mange mange andre salater. Fordi denne her salat den er til alle dild, pickles og hytteost fans derude!
Den bedste salat med hytteost
Jeg eeeelsker denne her salat med hytteost, dild og pickles. Og jeg gufler den i mig. Den smager virkelig af meget, selvom der er tale om få ingredienser. Og resterne af salaten fra aftensmaden spiste jeg foran computeren den anden dag kl 10 om formiddagen!
Men okay, nu er jeg altså også ret stor fan af hytteost og har altid været det. Hvilket det her lidt ældre men nok så relevante hytteost indlæg vidner om. Og jeg er også kæmpe fan af dild, og har lavet ret mange salater med dild bl.a. denne her salat med squash og dild. Så det er virkelig en salat, der tikker alle bokse hos mig.
Pickles tilfører lige det der ekstra!
Måske lyder det lidt sjovt med pickles i en salat. Men jeg kom på idéen, da jeg havde købt et stort glas pickles hos Fru Møllers, som er en gårdbutik i Odder i Jylland. Og det her store glas pickles skulle jo bruges til andet end oven på alle mine håndmadder! Og så kom jeg på at vende den sammen med fintsnittet spidskål og det er altså bare godt!
Pickles har jo denne her skønne syltede sur-søde sennepssmag og det fungerer bare super godt sammen med sprød spidskål. Og endnu mere suverænt sammen med dild og hytteost. Og apropos dild og hytteost, så rører jeg begge ingredienser sammen til en slags dild-hytteost, som jeg lægger ovenpå salaten. Og netop dild-hytteost, det skulle jeg i øvrigt hilse at sige, smager fuldstændig fantastisk ovenpå rugbrød.
- Ca. 250 g spidskål (du kan også bruge grønkål eller savoykål)
- 2-3 spsk god pickles
- 100 g hytteost
- 1 spsk finthakket frisk dild
- Friskkværnet peber
Snit spidskålen fint med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
Vend den snittede spidskål med 2-3 spsk pickles og anret på fad.
Bland hytteost med finthakket dild og pynt salaten med dild-hytteosten.
Pynt med lidt ekstra dildkviste, drys med lidt friskkværnet peber og servér.