Jeg startede det nye år med denne her salat med kylling og en lækker ingefærdressing. Ja, det var måske ikke så tømmermandsagtigt til trods for, at jeg rent faktisk havde ret ondt i hovedet, men der var da lidt ekstra godt i form af bacon og spicy nødder.
Men det var også i går – 1. januar – at min sunde januar måned blev skudt i gang. Jeg har virkelig spist mange gode måltider henover julen (og i lang tid op til jul), og har virkelig nydt det. Men det har ligesom sat sine spor. Og det er selvfølgelig ikke blevet bedre af, at jeg har forsømt min træning her på det sidste. Så nu skal jeg altså lige stramme op.
Derfor vil der også være et særligt fokus på de sunde retter her på bloggen i denne måned. Og jeg startede som sagt det nye år med denne her salat med kylling og alle mulige gode sager som ananas, tørret mango og bacon.
Salat med kylling – Starten på en sund uge
Jeg har også været ret sund i dag. Startede morgenen med et blødkogt æg og en knækbrød med hytteost. Frokosten blev en blandet salat med rester fra dagen før, og aftensmaden en rødbedesalat med gedeost og friske spirer, som kommer på bloggen inden længe. Og så fik jeg genoptaget min træning i fitnesscentret, og det var faktisk rigtig rart at komme i gang igen.
Tænker at jeg laver et blogindlæg igen om min sunde uge, der lister alt hvad jeg spiser i løbet af ugen, som jeg har gjort det her og her, så stay tuned.
Nu jeg tænker over det, er det måske lidt kliché-agtigt at starte januar op med en stram-op kur. Men ikke desto mindre så synes jeg egentlig, at det er meget rart at starte det nye år op med et sundheds-nytårsforsæt. Plus jeg synes også, at man har ekstra meget energi og gå-på mod, når man starter på et nyt år, så det gør det hele lidt lettere. Måske er det bare mig, men hvad med dig? Har du også et nytårsforsæt omkring mad, sundhed eller motion?
Lækker salat med kylling og den bedste ingefærdressing til de sunde dage.
- 1 stk kyllingebryst
- 1/2 pk bacon
- Cherrytomater
- Salatblade
- Ananas
- Tørret mango
- Cashewnødder jeg brugte Irmas med chili og hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk. fintrevet frisk ingefær
- 1 tsk. Agavesirup
- 1 tsk. Æblecidereddike
- 1 spsk. Dijonsennep
- Steg kyllingebrystet på en grillpande.
- Skær ananas ud i tern.
- Halver cherrytomaterne og skyl salaten.
- Anret alle ingredienserne sammen med tørret mango og cashewnødder på en tallerken eller i en skål.
- Bland olivenolie sammen med agavesirup, fintrevet frisk ingefær, æblecidereddike og sennep, og bland dressingen i salaten.
4 kommentarer
Øj, hvor ser det godt og fristende ud:-)
Tak Rosa : )
Jeg lavede salaten her til aften – rigtig lækkert! Jeg har ikke smagt tørret mango før, men jeg blev virkelig positivt overrasket, så det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg har købt det 🙂 Jeg har flere gange beundret dine flotte skåle/dybe tallerkener – hvor er de fra?
Hej Freya, Det er jeg glad for at høre! Jeg har købt mine skåle alle mulige steder. Den på billedet er fra Thailand, og jeg plejer som regel at købe keramik, når jeg støder på noget flot i udlandet. Så jeg kan desværre ikke give dig et tip på en konkret butik.