Denne her salat med skinke, ost og omelet smager simpelthen så godt og ikke mindst sammen med de lynsyltede rødløg og den bedste dijon dressing. Den leder tankerne hen på både en good old lækker toast eller en croque madame, men uden alt brødet. Derimod får man en sprød salat med masser af ost, skinke og omelet strips, eller hvad man nu skal kalde dem, måske bare omelet skåret i skiver?!
Salat med skinke, ost, omelet og de bedste lynsyltede rødløg
Jeg serverer denne her salat sammen med lynsyltede rødløg. Elsker simpelthen de her rødløg, og er nærmest afhængig af at komme dem på ovenpå mine salater eller f.eks. en klassisk omelet eller endda spejlæg. Og de er så super nemme at lave og behøver ikke lang tid i lagen, selvom de selvfølgelig bliver bedre og bedre jo længere tid de har til at suge al den lækre saft til sig. Jeg har for øvrigt lavet en skøn og ret nem rødbedesalat med netop syltede rødløg, som du jo også kan tjekke ud.
Og så er der lavet en stor portion i opskriften, så der også er til dagen efter. Jeg komme nemlig også næste gang med endnu en mættende måltidssalat. Nemlig en steaksalat med den bedste avocado dressing og JA, rigtig gættet, syltede rødløg!
Super lækker og anderledes salat, der mætter. Salat med skinke, ost, omelet og syltede rødløg er en ny favorit i huset!
- 75 gr blandede salater
- 3 æg
- 50 gr hamburgerryg eller kogt skinke (eller rester fra den glaserede hamburgerryg!)
- 4 bjælker fast modnet ost skåret i mellemstore tern
- 2 stk rødløg
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 tsk akaciehonning
- friskkværnet peber (der er rigeligt med syltede rødløg til hele ugen)
- 2 tsk dijonsennep
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk akaciehonning
Start med at halvere rødløgene og skær dem i tynde skiver. Vend dem med æblecidereddike, honning og peber, og lad det trække, mens resten af salaten tilberedes.
Pisk æggene sammen og tilsæt en smule salt og peber. Varm en pande med fedtstof op, og steg omeletten på begge sider.
Skyl salaten godt. Skær ost og hamburgerryg i tern.
Rør sennep godt sammen med honning og olivenolie.
Anret salaten i skåle eller på et fad. Drys med ostetern og skinke. Skær omelet i skiver og fordel på salaten. Pynt med syltede rødløg og dryp med dijondressing. Servér.