Har besluttet mig for at skrive det her indlæg med en opskrift på salat med søde kartofler og gurkemejedressing fremfor at lave mere mad i dag i køkkenet! For seriøst… nu er 2 opskrifter gået i vasken. Det er virkelig noget, der kan sætte min tålmodighed på prøve, når noget, jeg tænker sagtens vil virke, slet ikke virker. Altså slet ikke smager som det skal, eller smager af noget overhovedet!
For der går ofte meget forberedelse forud for en opskrift, såsom at handle ind, slæbe op på 3. sal, og gøre klar. Og når det så ikke bliver, som jeg havde håbet, ja, så er det en følelsesmæssig rutsjetur for mig. Og ja, jeg har sgu tudet over en opskrift, der gik helt i kage. Og jeg ved godt, at der er større problemer derude, men det er svært at tage højde for, når man står lige i det. Det er noget mærkeligt noget.
Lige i dag var det en rugmelspandekagedej, der blev lavet med noget alt for groft rugmel, stenkværnet dur sgu bare ikke til de her pandekager. De skulle ellers være fyldt med en lækker spinat-ricotta creme, syltede rødløg og pinjekerner. Men pandekagerne kunne ikke hænge sammen pga. det alt for grove mel, og for at det ikke skal være løgn, så tabte jeg også hele æggebakken ud af cykelkurven i morges, og reddede kun 4 æg, lige nok til pandekagedejel, der så altså ikke blev til noget!
Nå… er det vist ikke ved at være det sidste sure opstød for i dag. Jeg er også ved at være god igen! Hjælper egentlig at skrive det ned.
Salat med søde kartofler og gurkemejedressing
Og for at vende tilbage til salaten, som det jo også skal handle om. Så er den egentlig tænkt som en inspiration. Jeg kan nemlig selv rigtig godt lide at anrette mine salater som vist på billedet. Så kan man se, hvad der er i salaten, og det er samtidig pænt at se på. Og så er jeg begyndt at bruge gurkemeje i mine dressinger, da det giver dressingen sådan en fin farve.
Så salaten her kan du egentlig freestyle som du vil. Men de søde kartofler vil jeg nok ikke undvære. For det smager såååå godt med bagte søde kartofler i salater. Det samme med linserne, da de giver den bedste mæthed sammen med hytteosten selvfølgelig!
Lækker salat med søde kartofler med en sød-syrlig gurkemejedressing. Den perfekte salat, når du vil kickstarte din sunde uge.
- 200 gr små rosenkål
- 3-4 store stængler grønkål
- 1 dl grønne linser
- 4 stk gulerødder
- 3 stk søde lilla (eller orange) kartofler
- 200 gr Hytteost
- halverede mandler
- tørret spidskommen
- cayenne peber
- tørret timian
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk vand
- 1 tsk akaciehonning
- 1/2 fed presset hvidløg
- 1/2 tsk tørret gurkemeje
- salt
- peber
Kog linserne i rigeligt letsaltet vand, indtil de er møre. Tjek anvisning på pakke.
Skyl rosenkålen grundigt og læg dem på den ene halvdel af en bageplade.
Skræl de søde kartofler, skær dem i mellemstore stykker, og læg dem ved siden af rosenkålen i midten af bagepladen.
Drys rosenkål og kartofler med tørret spidskommen, salt og peber samt dryp med olivenolie.
I den sidste halvdel af bagepladen lægges mellemstore stykker af gulerod, som dryppes med olivenolie og drysses med tørret timian.
Bag grøntsagerne i ovnen til de har fået en flot gylden farve. Ca. 25 minutter ved 225 gr.
Pisk olivenolie sammen med citronsaft, honning, vand samt presset hvidløg og tørret gurkemeje. Smag til med salt og peber.
Anret de bagte grøntsager på et stort fad som vist på billedet. Kom også hytteost, drysset med lidt cayennepeber på fadet samt de kogte linser.
Snit grønkålen fint og læg også den på fadet.
Drys med mandler og servér med citron-gurkemejedressingen.