Denne her salat med squash, perlebyg og ristede mandler lavede jeg i går, og jeg har glædet mig til at dele den med jer i dag. Den er nemlig så skøn og stadig lidt sommerlig. For vi kniber det sidste ud af sommeren, gør vi ik’? Her har jeg i hvert fald brugte danske økologiske sommersquash, og dem bliver jeg altså ikke træt af lige foreløbig.
Salat med squash og dild, masser af dild!
Der er efterhånden ingen tvivl om, at jeg elsker dild. Som i virkelig elsker dild. Jeg har efterhånden lavet en del salater med dild fx denne her salat med stribede beder, dild og creme fraiche eller denne her sommersalat opskrift med blåbær og dild og endelig også de her brasede rødbeder med avocado og dild.
Og her kommer der sørme én til. Jeg ved ikke, hvad det er med dild. Jeg er bare vild med det. Måske er det fordi, jeg også er helt besat af Sverige, hvor de putter dild på rigtig rigtig meget. Jeg ved det ikke. Hvad med dig? Er du også vild med dild, eller er det bare mig?! Haha… vild med dild det er nærmest titlen til en kogebog om dild!…
En mættende måltidssalat
Salaten her kan spises som den er. Men den er altså også lækker som tilbehør til fx kylling eller fisk. Den ville også være helt oplagt at lave til mange mennesker. Hvis man fx skal holde stor fødselsdag eller lignende og vil lave et buffet bord. Der vil jeg i hvert fald huske den, for den er nemlig også ret pæn at kigge på.
Som en frokostsalat vil nogle smilende æg til altså heller ikke være helt i vejen. Det tror jeg faktisk, at jeg vil lave her til frokost, for der er nemlig salat tilbage fra igår.
- 175 g perlebyg
- 1/4 tsk groft eller flagesalt
- 1 mellemstor squash
- 1 lille rødløg
- 1 lille potte frisk dild
- 50 g halverede mandler
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk flydende honning
- 1 tsk dijon sennep
Skyl perlebyggen under koldt vand. Kom det i en gryde med rigeligt vand og salt og kog mør i ca. 20-25 minutter. Lad det køle af.
Skær squashen i tynde bånd på et mandolinjern. Kom squashbåndene i en skål.
Skær rødløget i tynde ringe og kom i skålen.
Hak stilkene på dilden helt fint og bladene lidt grovere og kom det i skålen.
Rist de halverede mandler på en tør pande til de får farve og lad dem køle af. Kom herefter i skålen.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend det sammen med salaten.
Anret salaten på et fad og drys med flagesalt og friskkværnet peber.