Jeg har bagt de her scones med hvid chokolade og solbær et par gange nu, og delte dem også på min instagram den anden dag. Og nu er opskriften klar til jer. Jeg kom på den, da min far kom på besøg i weekenden, og jeg gerne ville servere lidt lækkert til eftermiddagskaffen, som ikke tog særligt lang tid at lave. Og det gør de her scones nemlig ikke.
Scones med hvid chokolade og frosne solbær fra i sommers
Solbærrene som jeg bruger er fra i sommers, hvor vi var i Sverige. Og i haven til det sommerhus vi boede i var der MASSER af solbær. Derfor har jeg en del af dem i fryseren, foruden selvfølgelig vilde svenske blåbær og tyttebær og også lidt ribs.
Og hvor er det bare luksus at kunne tage hjemmeplukkede bær op af fryseren og komme i scones som dem her eller andre former for bagværk. Smoothies bruger jeg dem også i.
Har du ikke frosne solbær i fryseren, så kan de heldigvis købes rigtig mange steder. Fx har Irma frosne økologiske solbær, og du kan altså også sagtens erstatte solbærrene med blåbær eller endnu bedre brombær!
Solbær og hvid chokolade – perfekt match
Men men, skal vi ikke lige dvæle lidt ved, hvor GODT solbær og hvid chokolade smager sammen?! Det er seriøst et match made in heaven. Og de her solmodne solbær, som jeg plukkede i sommers, som er perfekt søde og syrlige, de er bare så gode sammen med den hvide chokolade.
Der bliver 8 i denne her portion, og du kan også fordoble portionen, men husk på, at scones altså altid er bedst på selve dagen, de er bagt. Dagen efter bliver de lidt kedelige, selvom jeg dog må indrømme, at jeg også sagtens kan nyde en scone dagen efter, hvis jeg er så heldig, at der er nogle tilovers, hvilket sker meget sjældent hjemme hos mig.
- 225 g hvedemel
- 40 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1/4 tsk flagesalt
- Fintrevet skal af 1/2 økologisk citron
- 80 g koldt smør i tern
- 1,5 dl kærnemælk
- 1 æg
- 60 g hvid chokolade
- 60 g frosne solbær
Sæt ovnen på 200 grader.
Kom hvedemel i en stor skål og bland det godt sammen med sukker, bagepulver, natron, flagessalt og fintrevet citronskal.
Kom kolde smørtern i og smuldr det hurtigt ind i melet. Der må gerne være klumper af smør tilbage.
Pisk kærnemælken sammen med ægget og kom det sammen med frosne solbær og grofthakket hvid chokolade i skålen.
Rør hurtigt dejen sammen og form den på et meldrysset bordet til en rund cirkel af ca. 2 1/2 cm tykkelse og 16 x 16 i cm. Dejen må endelig ikke æltes, blot samles.
Skær 8 trekanter ud. Dejen er fugtig, så dyp evt. kniven i vand, før der skæres, så hænger dejen ikke ved.
Læg de 8 trekanter på en bageplade og pensl med kærnemælk.
Bag sconesene i ca. 12-15 minutter til de er gyldenbrune.