Jeg tænkte, jeg lige ville dele denne her scones opskrift med jer inden weekenden, så den eventuelt kunne komme på morgenbordet lørdag eller søndag!
Det er en scones opskrift med hindbær, hvor jeg bruger vaniljeyoghurt til at søde med og dejlig honningristet granola. Vaniljeyoghurten jeg har brugt er fra Løgismose. I sverige, hvor jeg lavede opskriften første gang i ødegården, er vaniljeyoghurt en fast vare i supermarkederne, og der er rigtig mange varianter at vælge imellem. Herhjemme er det ved at blive introduceret og vaniljeyoghurten er ret så genial at bage med.
Scones opskrift med bær der er perfekt på morgenbordet
Fordi der netop er granola i eller honningristet müsli, så synes jeg, at de her scones er ret så geniale til morgenmad. Jeg har i hvert fald lavet dem et par gange om morgenenen, og de er jo geniale på den måde, at de er så hurtige at mikse sammen. Så der er altså ikke noget med at stå og ælte i lang tid. Tværtimod må de her scones ikke æltes, de skal blot samles, så smørret ikke når at blive æltet ud, inden de bages. Det er nemlig smørklumperne, der er med til at give sconesene deres ekstra og helt særlige sprødhed.
Jeg lavede dem som nævnt første gang oppe i ødegården i Sverige, og den oprindelige opskrift har jeg også fra det svenske supermarked ICA. Men jeg har så lavet lidt om i den, og gjort den lige præcis sådan, som jeg gerne vil have mine scones skal være.
Jeg bager mine scones i en forvarmet ovn ved 230 grader og så bager jeg dem indtil de er sprøde på overfladen og meget gyldne. Så får man virkelig den der skønne smøragtige crust, som er så skøn. Og den helt dejlige svampede og bløde midte fyldt med hindbær og en dejlig svag note af vanilje. Mums det er skønt.
Og er du til mere scones inspiration, så tjek endelig også mine scones med hvid chokolade, solbær og citron. Uha, de er også gode!
- 3 dl hvedemel
- 2 dl granola (eller honningristet müsli)
- 3 spsk rørsukker
- 2 tsk bagepulver
- 75 g koldt smør i tern
- 2 dl vaniljeyoghurt
- 2 dl frosne hindbær
Sæt ovnen på 230 grader.
Bland hvedemel sammen med granola, sukker og bagepulver.
Smuldr de kolde smørtern ind i melblandingen. Der må gerne være lidt større stykker smør tilbage, det er helt fint.
Rør vaniljeyoghurt og frosne hindbær i og ælt dejen hurtigt sammen på et meldækket bord.
Form dejen til en tyk rund cirkel og skær dejen ud i 8 trekanter med en skarp kniv.
Placér scones på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15-17 minutter til de er sprøde og gyldne.