Når jeg får noget nyt køkkenudstyr skal det afprøves med det samme, hvilket var tilfældet da min svigermor gav mig en ny håndlavet kageudstikker, som hun havde købt til mig på hendes ferie i Nordnorge. Den er nok beregnet til kagebagning, men jeg syntes også det kunne være sjovt at lave små knækbrød med udstikkeren. Så jeg gik i gang med det helt store knækbrødsprojekt.
Jeg lavede en stor portion af knækbrødene for erfaringen viser, at de hurtigt bliver spist, og så var der også nok til at give nogle væk i værtindegave. Man kan sagtens lave knækbrødene uden en udstikker og bare skære dem i firkanter eller hvad man nu har lyst til, men skal de gives i gave, synes jeg det er sjovt at bruge en fin form.
Knækbrødene er især gode som appetizers sammen med en god oliventapenade eller pesto, og er lige så gode som tilbehør til en osteanretning.
Ingredienser (ca. 70 stk.)
Ca. 500 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
125 gr. smør
2 æg
1 dl. vand
Sesamfrø
Tilberedning
De tørre ingredienser blandes sammen og smørret smuldres i. Vand og æg tilsættes og det hele æltes godt sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvile i en halv time.
Rul derefter dejen tyndt ud og udstik knækbrødene.
Læg dem over på en bageplade og pensl dem med mælk. Drys med sesamfrø og tryk forsigtigt frøene ned i dejen, så de ikke smuldrer af, når brødene er bagt. Knækbrødene bages i ovnen i ca. 10 minutter på 200 gr. eller indtil de har fået en flot gylden overflade.
1 kommentar
Og jeg var så heldig at modtage et par af disse som en fin gave. Tak for det – de smagte skønt.
Stine