SPONSORERET INDLÆG I SAMARBEJDE MED GEDEOSTEN.DK: Jeg har lavet en shakshuka opskrift, fordi det mangler der da på min blog. Og så smager det også bare mega godt. Shakshuka er denne her mellemøstlige ret, som oftest spises til morgenmad. Den består af en krydret tomatsauce med peberfrugter og så æg, der klækkes ud i tomatsaucen. Det smager simpelthen så skønt. Her har jeg lavet min egen udgave med gedeost på toppen.
Shakshuka opskrift til morgenmad, frokost eller aften
Men selvom den er kendt som en morgenmadsret, så laver jeg den oftere til aftensmad og frokost vil den også egne sig til. Men særligt til aften, synes jeg, at den er genial, da den er nem at lave. Og mine børn elsker alt med tomatsauce og er der så også æg i, ja så er de solgt!
Og med hjemmelavet dukkah til…
Jeg har også lavet en skøn krydderiblanding til retten, som man kan drysse over. Krydderiblandingen går også under navnet dukkah og er endnu en mellemøstlig og egyptisk opskrift, som består af finthakkede nødder, sesam og forskellige krydderier. Her har jeg lavet min egen udgave, hvor jeg bruger krydderierne fennikel, koriander og spidskommen.
Og en lille update!
Jeg er pt i gang med min nye kogebog Venindemad, som efter planen skal udkomme til foråret 2022. Det er så spændende, men også en lang og hård proces, hvor jeg hver uge skal producere så og så mange opskrifter. Jeg prøver at få opskrifter på bloggen også her i perioden, men der går nok en uges tid imellem hvert indlæg. I hvert fald indtil november, hvor jeg har deadline på mit manuskript.
Og det bliver så fedt, at kunne opleve at stå med sin egen bog igen. Sidste gang jeg udgav en bog, faldt min udgivelse af bogen sammen med fødslen af min yngste søn, så det var ret begrænset, hvor meget tid jeg egentlig havde til at kunne skabe opmærksomhed omkring bogen. Men det bliver anderledes denne gang, og jeg glæder mig til at fortælle en masse om bogen, når den udkommer.
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 rød peberfrugt
- 1 tsk knust spidskommen
- 2 ds cherrytomater
- 1/2 tsk tørrede chiliflager
- 1/2 tsk flagesalt
- 5 skiver Soignon økologisk gederulle
- 5 æg
- Bredbladet persille
- 35 g mandler
- 25 g pinjekerner
- 1 spsk sesamfrø
- 1 spsk sorte sesamfrø (kan erstattes med de hvide)
- 1 1/2 tsk fennikelfrø
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk knust spidskommen
- 1 tsk nigella frø
- 1/4 tsk flagesalt
Rist mandler på en tør pande, til de begynder at tage en smule farve. Hæld dem på en tallerken og lad dem køle ned.
Rist pinjekerner på panden til de bliver gyldenbrune og lad dem køle af.
Rist de hvide sesamfrø til de får en lille smule farve og lad dem køle af.
Rist til sidst fennikelfrø i 20-30 sekunder til der begynder at dufte skønt.
Kom de ristede afkølede ingredienser ned i en minihakker. Tilsæt også de sorte sesamfrø, nigellafrø, stødt koriander og spidskommen og flagesalt.
Blend alle ingredienser kort til en grov dukkah.
Hak løg og hvidløg fint og kom det på en pande med 2 spsk olivenolie.
Skær peberfrugten ud i tynde stænger og kom dem på. Lad det stege et par minutter under omrøring.
Tilsæt knust spidskommen og lad det stege med.
Når peberfrugterne begynder at tage en smule farve hældes tomaterne på.
Tilsæt chili og flagesalt og smag til.
Lav 5 fordybninger i saucen og klæk et æg ud i hver.
Fordel også 5 skiver gederulle rundt på saucen.
Læg låg på, skru en smule ned, og lad retten simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er blevet faste.
Drys med bredbladet persille og dukkah og servér med det samme.