Jeg er i fuld gang med at udforske quinoaens mange anvendelsesmuligheder. Jeg er nemlig blevet ret glad for de her små finurlige frø, som smager fantastisk godt i en fyldig salat eller i disse små tærter med broccoli og gedeost.
Quinoa er frø, som er meget proteinholdige, og de mætter derfor rigtig godt. I min madlavning bruger jeg tit quinoa som tilbehør til retter, hvor man normalvis ville bruge ris, pasta eller kartofler. Denne gang skulle de dog bruges til disse små tærter, og det var et hit, for de smager skønt og udgjorde et dejligt let middagsmåltid med lidt parmaskinke.
Smørebrik fra Rosendahl og Future skål (Spring) fra Holmegaard |
På billedet har jeg brugt nogle af mine nye køkkenting fra Rosendahl og Holmegaard. Jeg har nemlig indgået et samarbejde med Rosendahl, som står bag brands som Holmegaard og Global. Det er et samarbejde, som jeg er rigtig glad for, da jeg altid har været begejstret for mange af deres produkter, særligt mine uundværlige Global knive og de fine glasvarer fra Holmegaard. Så nu glæder jeg mig til at tage de nye ting i brug.
Og tilbage til opskriften…
Ingredienser (ca. 10 stk.)
1 dl. quinoa
2 dl. vand
150 gr. broccolibuketter
100 gr. gederulle
2 æg
2 spsk. havregryn
1/2 tsk. salt
Frisk kværnet peber
Græskarkerner
Tilberedning
Skyl quinoaen godt før brug og kog det i ca. 15 minutter, indtil al væden er absorberet. Skær gedeosten i små stykker og bland osten i den varme quinoa, og rør godt rundt, så osten smelter en smule og bliver dejligt cremet. Læg broccolibuketterne i en gryde med kogende vand og lad dem koge i ca. 4-5 minutter og hæld derefter vandet fra. Lad broccolien køle lidt af før den hakkes fint, og bland den derefter i quinoaen. Tilsæt æg og havregryn og bland til sidst salt og peber i. Brug en ske til at fordele tærteblandingen i små forme. Jeg brugte silikone muffinforme, som ikke skulle smøres først, men bruger du andre forme, skal de måske lige smøres med lidt fedtstof, inden fyldet puttes i. Drys med græskarkerner og bag de små tærter i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter. Server dem varme med lidt parmaskinke til og evt. en god pesto.
3 kommentarer
De ser virkeligt superlækre ud…..meget fristende.
Er de fryseegnede?
Og hvis man ikke er så glad for gedeost, tror du så at man kan bruge en god feta eller lidt manchego ost istedet?
Hej Lena!
Tak for det : ) Ja, jeg tror sagtens at du kan fryse dem ned. De skal nok bare en tur i ovnen, når de er tøet op vil jeg tro.
Og du kan også sagtens putte feta i dem i stedet for gedeost. Men jeg tror måske, at jeg ville bruge revet cheddar eller gouda i stedet for manchego : )
Kærlig hilsen
Julie Karla
Super…tusind tak. De skal helt sikkert snart afprøves i mit køkken:0)