Min mand rejser tit og har altid en lille rejsegave med hjem. Det bedste af det hele er, at det altid er noget spiseligt. På hans seneste rejse til Island, tog han et par lækre islandske laks med hjem. Jeg fik også en pakke tørret islandsk tang, samt en masse andre lækre specialiteter, som jeg glæder mig til at bruge. Laksen har jeg næsten spist, bl.a. sammen med disse små kikærtefladbrød. Jeg er ret glad for kikærtemel, som både er glutenfrit og har et højt proteinindhold, og jeg er begyndt at eksperimentere meget med det. Jeg vil bl.a. til at bruge kikærtemel noget mere i det søde køkken, efter at jeg forleden lavede æbleskiver med kikærtemel, som jeg synes lykkedes meget godt.
Små kikærtefladbrød med islandsk laks
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Små kikærtefladbrød med islandsk laks er den perfekte forret.
Ret:
fisk, Forret
Køkken:
dansk, islandsk
Antal: 8 små fladbrød
Ingredienser
- 100 gr. kikærtemel
- Ca. 1 dl. vand
- 2 spsk. olivenolie
- Salt
- Olivenolie til stegning
- Røget laks
- Flødeost
- Æble
- Rødløg
- Purløg
- Persille
Sådan gør du
- Bland kikærtemel med vand, olivenolie og lidt salt. Dejen skal have konsistens, som den pandekagedej, man bruger til tykke amerikanske pandekager.
- Steg kikærtefladbrødene på en pande med olivenolie, og vend dem undervejs.
- Skær laks og æbler i passende skiver.
- Smør de færdigbagte kikærtefladbrød med flødeost, og læg laks og æbleskiver oven på.
- Pynt med finthakket rødløg, persille og purløg, og servér.
2 kommentarer
Det ser super lækkert ud! Er selv rigtig glad for kikærtemel, laver f.eks. altid kikærtepandekager, når familien kræver fyldte pandekager. Tricket er, at man for Guds skyld ikke skal lugte til den utilberedte dej… Din opskrift på æbleskiver er bogmærket og klar til at blive lavet i weekenden 🙂 håber på mange flere opskrifter med kikærtemel!
Tak Caroline. Jeg har ikke prøvet at lave fyldte pandekager endnu, men det står på min liste! Og der vil helt sikkert komme flere opskrifter med kikærtemel. Håber æbleskiverne falder i god jord : ) KH Julie K.