Nu er det ved at være en uge siden, at jeg og min lille familie var på solskinsøen Bornholm for at overvære den store Sol over Gudhjem kokkekonkurrence. Måske nogle af jer har fulgt med på Instagram , hvor jeg har delt lidt billeder derfra. Bl.a. af de hovedretter som de fire deltagende kokke kreerede på selve konkurrencedagen, og som jeg var så heldig at smage.
Sol over Gudhjem kokkekonkurrence og sightseeing
Jeg, Mikkel og lille Nord tog til Bornholm fredag med flyet. Nords første flyvetur, så det var jeg ret så spændt på. Men det gik rigtig fint, dog med lidt brok fra den bette, men langt mindre end jeg havde frygtet, og flyveturen var jo kun en lille halv times tid.
Fredag eftermiddag var vi så på lidt sightseeing, hvor vi bl.a. slog vejen forbi keramikværkstedet Lov i Listed, der laver al keramikken til restaurant Kadeau. Mine yndlingskopper derhjemme er netop fra denne keramiker, så jeg havde håbet på, at jeg kunne få noget nyt lækkert keramik med hjem. For jeg er kæmpe fan. Men godt og vel ALT var simpelthen udsolgt, fordi de er så populære, så det var lidt ærgerligt.
Men det var også Lov i Listed, der havde lavet dette års tallerken til Sol over Gudhjem kokkekonkurrencen som alle de øvrige år. Og den var (som sædvanlig) helt fantastisk flot.
Efter sightseeing tog vi hen på vores lille hotel/pensionat, der hed hotel Klippen med den mest fantastiske udsigt over havet og Gudhjem havn. Billedet øverst oppe af havnen er også taget fra vores hotel.
Om aftenen tog vi ned i byen for at få en hurtig snack og endte på den hyggeligste vinbar, der hedder Provianten. Det viser sig, at de også har en lille vinhandel med økovine i Torvehallerne, hvor vi ofte har handlet. Her fik vi et tapasbræt, lidt rosé og most fra Bornholm.
Lørdag var det så dagen, hvor det store slag skulle stå mellem de fire dygtige kokke David Johansen fra Kokkeriet, Morten Falk fra Kadeau Bornholm, Henrik Jyrk fra Kul og Karlos Ponte fra Taller.
Udover selve hovedkonkurrencen var der også en selvstændig dessertkonkurrence, og på havnen var der stillet op til det helt store madmarked med Bornholmske producenter, som alle delte ud af lækre smagsprøver. Og jeg ELSKER madmarkeder. Det er noget af det allerbedste, jeg ved. Så jeg var helt i mit es, og fik købt en masse lækre ting med hjem.
Som billedet viser nedenfor, var vejret i den grad med os. Måske lidt for varmt for den lille, der her er gået kold i varmen. Men vi opholdt os hovedsageligt i skyggen, så det var okay.
Til frokost fik vi bl.a. lækre fiskefilletter med hjemmelavet remoulade og rugbrød. Når det er lavet godt, er der bare ikke noget bedre, og det var denne her. Det var faktisk restaurant Ravelinen på Christianshavn, som ligger et stenkast fra mig, der havde en lille bod på madmarkedet. Har aldrig selv spist der, men de skulle efter sigende have givet køkkenet en makeover, så det skulle være ret så godt.
Og så skulle vi altså også lige have en øko burger fra Bornholmer Burger vognen med bl.a. øko gris a la pulled pork og spidskål.
En anden stand på madmarkedet, som jeg lige vil fremhæve, var havtornproducenten Høstet. Jeg smagte deres havtornmarmelade, og var solgt på stedet, så dem købte jeg straks nogle glas med hjem af, foruden havtornsirup og havtornflager.
Og for at vende tilbage til Sol over Gudhjem kokkekonkurrencen, så foregik det hele i et kæmpe telt midt på havnen, hvor tilskuere kunne følge med i de fire kokkes kreationer. De kunne vælge produkter fra det store bord i midten med bornholmske varer og så var der udvalgte ingredienser, som skulle indgå i deres menu. Det var Arla Unika nr. 22, ryg fra krydsningskalve og østers fra Limfjorden.
Vinderen af Sol over Gudhjem konkurrence blev Henrik Jyrk fra restaurant Kul i København. Hans ret bestod af dansk kalveryg med østersvinaigrette, Arla Unika 22, miso, limepickles og ingefærsyltede rosenblade samt urter fra Ekkodalen. På min Instagram profil kan du se et billede af vinderetten. Havde fornøjelsen af at smage hans ret, og det smagte fantastisk. Nåede dog ikke hans vinderdessert, da lille Nord var meget sulten, og krævede min tilstedeværelse et andet sted!
Alt i alt havde vi en helt fantastisk weekend med masser af lækker mad. Det var så sjovt at overvære kokkekonkurrencen med nogle af Danmarks allerbedste kokke. Og sikke et privilegie at få lov til at smage deres retter. Det er ikke sidste gang, jeg besøger Gudhjem og kunne sagtens finde på, at deltage i hele gourmetweekenden næste år igen. Jeg er KÆMPE fan af Bornholm.
Og så var det jo simpelthen også så hyggeligt at være på tur med Nord. Sjovt at man nu er en lille familie, der tager på ferie, ligesom man gjorde med sine egne forældre. Det er en anden måde at holde ferie på, for det er jo hele tiden på hans præmisser. Men at se hans begejstring for nye mennesker, steder, dufte og lyde er helt fantastisk.
Og faktisk tager vi allerede på ferie igen i morgen. Vi tager nemlig på en lille miniferie til Hamborg, og det kommer I nok også til at høre mere om. Indtil da kan I i hvert fald følge med på min Instagram.
Indlægget er lavet i samarbejde med Sol Over Gudhjem kokkekonkurrencen 2016 og Destination Bornholm
2 kommentarer
Tak for din rejsebeskrivelse, søde Karla. Det var næsten som at være der selv. Jeg glæder mig til den næste, måske kommer den fra Hamburg ? Kan din lille Nord klare så meget rejseri ?
Selv tak Kirsten! Ja, mon ikke der kommer lidt om vores Hamborg tur 😉 Ja, Nord klarer det så godt. Tror egentlig bare han nyder at være så meget sammen med både sin far og mor : )