Jeg har netop været hjemme hos mine forældre i Århus og har nydt nogle skønne sommerdage i min gamle barndomshave. Når jeg er hjemme i Århus (ja, jeg siger stadig hjemme, selvom jeg har boet i København i snart 7 år), så er det tit mig, der laver mad for mine forældre nyder virkelig at være smagsdommere og prøvesmage alle de nye opskrifter, som jeg er gået i kast med, og så er det jo rigtig sjovt at lave mad.
Sommersalat med speltkerner og andre gode sager
På denne lille Århus tur fik jeg afprøvet en masse forskellige salater, heriblandt denne speltsalat, som nok var favoritten. Spelt smager bare skønt i salater og mætter godt, og så er det super sundt. Jeg synes, at speltkerner er et godt alternativ til ris og kartofler og jeg bruger det sådan set som erstatning for disse. Også i klassiske retter som boller i karry, hvor spelten overtager risens plads eller frikadeller med speltsalat frem for kartofler og brun sovs.
Sommersalat med spelt, avocado og parmesan
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
5 t 21 min
Lækker sommersalat med spelt, avocado og parmesan. Perfekt til sommerens grillaftener.
Ret:
Salat, Tilbehør
Køkken:
dansk
Antal: 6
Ingredienser
- 250 gr. speltkerner
- 1 rød peber
- 1 agurk
- 3 to mater
- 2 avocadoer
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld basilikum
- 1 håndfuld løvstikke
- Tynde skiver parmesan
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Hvidvinseddike
- Salt og peber
Sådan gør du
- Speltkernerne koges møre i ca. 20 minutter og køles af. Peberfrugten skæres i små tern.
- Agurken skæres over på langs og det ”hvide” skæres fra, da salaten ellers bliver for vandet, hvis hele agurken kommer med i. Resten af agurken skæres så i små stykker. Det samme gøres med tomaterne, da også indmaden her tages ud og resten bagefter skæres i små stykker.
- Grøntsagerne hældes i et fad og blandes sammen med speltkernerne.
- Olien, eddiken, salt og peber blandes også i.
- Herefter hakkes alle de friske krydderurter fint og blandes med salaten.
- Til sidst pyntes der med avocado og tynde skiver af parmesan.