Er det ikke en flot pizzadej? Jeg synes, at den er sindsygt flot og dramatisk, og så kan selv en simpel pizza imponere gæsterne. Jeg har puttet noget aktivt kul i dejen, så den bliver knaldsort. Det aktive kul er fremstillet af nåle fra Koreansk økologisk rødgran, og det skulle efter sigende have en meget rensende effekt. Måske har nogen af Jer set det i vandflasker i form af et helt kulstykke, men her har jeg brugt det i pulverform. Det smager ikke af noget, så det bruges bare som naturligt farvestof, og man kan bruge det i pizzadejen, brød eller hjemmelavet pasta, eller hvad man nu har lyst til.
Jeg fandt på det her med kullet, fordi jeg for noget tid siden kom forbi en super lækker bagerbutik i Malmø, som har specialiseret sig i de her sorte brød, og så måtte jeg jo også selv hjem og prøve det. Næste gang tror jeg, at jeg vil lave en omgang hjemmelavet pasta med det sorte kul.
Jeg fik noget dej tilovers fra denne portion, som jeg rullede ud til tynde grissinier, og det så altså også godt ud!
Stort skærebræt fra Rosendahl |
Ingredienser (1 stor pizza)
15 gr. gær
2,5 dl. vand
Ca. 350 gr. hvedemel
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
2 breve Kuro Powder fra Sort of Coal (8 gr.)
1 rulle gedeost
150 gr. serranoskinke
1 ds. hakkede tomater
1 stort rødløg
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. akaciehonning
Tilberedning
Rør gæren ud i vandet, tilsæt det aktive kul og rør det godt ud i vandet. Tilsæt salt og olie og hæld melet i. Ælt dejen godt sammen på en bordplade, og lad dejen hvile i en tildækket skåle i ca. 1 time.
Skær rødløget i meget tynde skiver og bland skiverne sammen med æblecidereddike og honning, og lad rødløgene hvile i ca. 1 time.
Rul dejen ud og fordel de hakkede tomater ovenpå dejen, og dernæst gedeosten.
Bag pizzaen ved 225 gr. i ca. 20-25 minutter, eller indtil kanten er sprød. Pynt pizzaen med serranoskinke og de syltede rødløg og server den sorte, dramatiske pizza.
3 kommentarer
Hvor ser det vildt ud 😀 Haha, den ville da vække opsigt, hvis der er inviteret gæster til pizza-orgiet. Ellers lækkert valg til fyld, gedeost er bare noget af det absolut bedste jeg ved.
– Anne
Hej Anne,
Ja den er vild ik? Og jeg tror også, den kan vække opsigt og forhåbentlig begejstring hos gæsterne : ) Og så er gedeost på pizza jo et sikkert hit!
http://videnskab.dk/krop-sundhed/overraskende-fund-nanopartikler-rammer-gennem-mave-og-tarm
Prøv lige at læse denne artikel om aktivt kul i madvarer. Synes man bør vide, at der muligvis er en skadelig effekt af det.
Men det ser mega flot ud 😉