Jeg har efterhånden spist salat med spidskål mange gange denne sommer i mange forskellige varianter, men jeg har aldrig fået lavet en udgave selv, så her kommer min udgave af en nem salat med spidskål som alle kan lave, og som smager super godt.
I det hele taget er salat med spidskål en af favoritterne hjemme hos mig. Det er så nemt at lave, og blande med de bedste ingredienser som er i sæson. Netop denne udgave er en rigtig sommersalat og ser smuk og frisk ud på ethvert middagsbord.
Det er ret vigtigt, at man bruger friskbælgede ærter, da det er essensen af denne salat. Salaten er ret god til al slags kød, men især til grillkød er den helt perfekt. Den er super sund og jeg er blevet ret vild med kål, så den kommer nok på bordet et par gange til i løbet af sommeren.
Opskrift på Salat med spidskål
Ingredienser (4 pers.)
1/2 spidskål
50 gr. mandler
1 håndfuld frisk dild
500 gr. ærter
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
Tilberedning
Spidskålen skæres fint i små strimler og lægges på et fad. Mandlerne ristes på en tør pande i ca. 5 minutter eller indtil de begynder at tage en lille smule farve. De køles af og lægges ovenpå spidskålen. Ærterne bælges og hældes over salaten. Server din salat med spidskål sammen med finthakket frisk dild og hæld til sidst olivenolie og eddike over.