Jeg har tænkt på at lave de her sprøde spicy kikærter i rigtig lang tid, og nu har jeg endelig fået det gjort. Og det er jeg glad for. Det er nemlig en ret lækker snack, som er et godt alternativ til nødder og helt klart et sundere alternativ til chips. Og så er det bare det fedeste, at jeg har opdaget endnu en måde at bruge de skønne, skønne kikærter på!
Sprøde spicy kikærter er den bedste snack
Kikærterne bliver dejligt sprøde og gør sig virkelig godt, som tilbehør til en velkomstdrink i form af f.eks. et køligt glas hvidvin. Jeg lavede en lille portion, som knap nok kom ud af ovnen, før den var væk, så jeg glæder mig til at lave en ny portion her i weekenden.
Så tror jeg, at jeg vil eksperimentere med nogle nye smagsvarianter, for man kan sådan set bruge de krydderier, man lige har lyst til. Jeg købte en god karry i Torvehallerne i går, så den tænker jeg også kunne være sjov at vende kikærterne i. Så vil jeg måske bruge de sprøde karry-kikærter, som topping til f.eks. en hvidkåls- eller blomkålssalat.
Super lækre og sprøde spicy kikærter. Kom dem på salaten eller spis dem, som de er!
- 150 gr kogte kikærter
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk tørret spidskommen
- 1 tsk tørret oregano
- 1/2 tsk chiliflager
- 1 spsk olivenolie
- salt
- Vend de kogte kikærter i olivenolie, lidt salt og alle krydderierne. Hæld kikærterne over på en bageplade med bagepapir og fordel dem ud på pladen, så der er lidt luft imellem dem.
- Bag kikærterne i ca. 25-30 minutter ved 200 gr., indtil de er dejligt sprøde.
2 kommentarer
Nøj de ser gode ud! Det må jeg fluks prøve 🙂
Tak Sofie, de smager også super godt : )