Endnu en opskrift i min nye kategori ‘Hverdagsmad som Gæstemad’. Jeg lavede denne her squashlasagne i går og den smagte super skønt. Den tog faktisk ingen tid at lave, så det er en dejlig nem hverdagsret, som også kan serveres til gæster. Jeg er helt vild med ricotta ost og jeg elsker at eksperimentere med denne cremede sag, og sammen med citron, chili og muskatnød sad den lige i skabet. Jeg synes ikke, at man savner pastapladerne i denne her lasagne. Faktisk så vil jeg til enhver tid hellere have denne her lasagne, end en traditionel lasagne med pasta og oksekød, men det er jo bare min smag. Er ikke sikker på, at min kæreste deler samme opfattelse, selvom han godt kunne lide denne udgave. Men er spændt på at høre hvad I synes?
Ingredienser (2 små lasagner)
1 stor squash
150 gr. ricotta
1 spsk. revet citronskal
1/4 rød chili uden kerner
1 knivspids revet muskatnød
Salt og peber
150 gr. parmaskinke
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld pinjekerner
Tilberedning
Bland ricotta med citronskal, chili, muskatnød, salt og peber. Skær squashen over i to og derefter i tynde skiver og læg skiftevis citron-ricotta, parmaskinke og basilikum mellem squashskiverne. Rist pinjekernerne på en tør pande og pynt lasagnen med dem sammen med lidt revet citronskal.
4 kommentarer
Ih, hvor ser den dog lækker og appetitvækkende ud! Rigtig forårsfin. Jeg elsker squash/auberginelasange, bare den traditionelle med oksekød (og gerne en gang gedeost og soltørrede tomater), du ved, men den her ser godt nok skøn ud.
– Anne
Hej Anne!
Tak for det! Og ja du har ret, rigtig forårsagtig : )
Mmm ja gedeost og soltørrede tomater, det er altid godt!
Kærlig hilsen
Julie
Overvejer at prøve denne lækre lasagne! – tror du at jeg ville kunne bage den ovnen?
Hej Emilie, Nej lige med denne, tror jeg ikke, da squashpladerne indeholder for meget vand.