Her er en opskrift på en skøn og let forret, nemlig lynstegt tun på bund af squashnudler, der er inspireret af det asiatiske køkken. Jeg har altså lavet en sund nudelret, hvor jeg har udskiftet de klasisske nudler med squashnudler og serveret dem sammen med skiver af mør tun.
En skøn rosastegt tun med sunde squashnudler
Jeg elsker tunsteaks, men får desværre lavet det alt for sjældent. Og det er jo mærkeligt, når det er så ufatteligt nemt at lave. Tunbøfferne skal blot marinere i min. 1 time, og så steges på panden i ganske kort tid. Det er nemlig vigtigt at tunen er rosa inden i, så det må endelig ikke få for meget.
Vil man servere squashnudlerne til forret kunne man jo passende lave en god grøn eller rød karryret som hovedret for at blive i det asiatiske køkken. Det kunne f.eks. være med and, kylling eller svinekød. Men man kunne selvfølgelig også sagtens fortsætte med fisk.
Squashnudler med lynstegt tun
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
15 min
Super enkel og nem forret med squashnudler og lynstegt soja-honning tun
Ret:
Forret, frokost, Salat
Køkken:
internationalt, thailandsk
Antal: 2
Ingredienser
- 1 squash
- 200 gr tunsteak
Marinade
- 3 spsk sojasauce
- 1 spsk honning
- 1 spsk limesaft
Panering
- sorte sesamfrø
Pynt
- friske mynteblade
- tørret morgenfrue
- limebåde
Sådan gør du
- Marinaden blandes sammen i en skål og tunen lægges ned i. Lad den stå og hvile i min. 1 time.
- Squashen rives på langs på et mandolinjern, så man får fine nudler.
- Vend tunen i sorte sesamfrø, og steg den i ganske få minutter på hver side i olie på en meget varm pande.
- Skær tunen i skiver og server et par skiver tun oven på squashnudlerne.
- Dryp med limesaft og drys ekstra sorte sesamfrø over. Pynt med frisk mynte og evt. gul morgenfrue.
2 kommentarer
Sommerlig. Elegant.
Bravo!
Tak Jan!